FCH-formand: Vi vil gerne spille, men …


Af Andreas Mayerhofer

Jordan Gardner har både sportslige og sundhedsmæssige kvababbelser ved at sende sine tropper i kamp igen i denne sæson. Foto: Claus Birch

FC Helsingør ønsker at få sæsonen i 2. division afbrudt, men vil fortsat ikke afvise at spille igen. En endelig tidsplan fra Divisionsforeningen med hensyntagen til flere problemstillinger efterlyses.

FODBOLD: Otte klubber valgte fredag morgen at sende et åbent brev til Divisionsforeningen, hvor de sætter et markant spørgsmålstegn ved, om planer om en genstart af den tredjebedste danske række giver mening i den form, der er lagt op til.

I mandags var et af forslagene en reducering af den resterende sæson fra 16 til 11 kampe. Såfremt at genåbningen af fodbold i niveauerne under Superligaen og 1. division som planlagt bliver givet fri den 8. juni, vil de 11 runder kræve fodbold frem til slutningen af juli.

Det kan de otte førnævnte klubber – FC Helsingør, Ringkøbing, Holbæk, Slagelse, FC Sydvest, Vanløse, FA 2000 og Brønshøj – ikke se den store mening i.

De foreslår i stedet en lukning af sæsonen og en fastfrysning af tabellen, hvor der ikke findes nedrykkere, og hvor der udpeges en oprykker.

Her er FC Helsingør i spil, da klubben er øverst, hvis vest- og østpuljen lægges sammen.

Jordan Gardner har givet et skriftligt svar på, hvorfor FC Helsingør er medunderskriver på dokumentet, der er sendt til både turneringsadministratoren Divisionsforeningen og til pressen.

– Vi har valgt at stå som medunderskrivere på dette initiativ, fordi det er vores holdning, at sæsonen i 2. division allerede er uopretteligt ødelagt af coronakrisen. Vi mener derfor, at en suspendering af sæsonen med en fastfrysning af den nuværende stilling desværre er det, der giver mest mening, udtaler den amerikanske formand.

– Vi vil gerne understrege, at vi også hele vejen igennem har gjort det klart for Divisionsforeningen og de andre klubber i rækken, at vi ville være villige til at spille et reduceret antal kampe i et forsøg på at få en så sportslig fair afvikling af 2. division som muligt. Dette er dog under forudsætning af, at vi ikke spiller kampe på den anden side af den 1. juli, fortsætter Jordan Gardner.

Der er to kerner i problemstillingen. Hvordan skal turneringen hænge sammen med kampe i juli, hvor langt de fleste amatører såvel som kontraktspillere har planlagt ferie? Hvordan skal klubberne forholde sig til kontraktspillere med udløb den 30 juni? Og hvad er op og ned i forhold til hele coronaproblematikken?

Her skal spillerne i de to bedste rækker formentlig gennem et bekosteligt testprogram.

– Kampe i juli ville rejse en mængde af problemstillinger, som Divisionsforeningen ikke har kunnet fremvise løsningsforslag for på de hidtidige møder. Det gælder for vores vedkommende især kontraktspillere med kontraktudløb den 30. juni, som vi har en håndfuld af. Det er indtil videre vurderingen, at kontraktspillere med udløb ikke kan pålægges at spille sæsonen færdig, hvis den strækker sig forbi den 30. juni. Det vil sige, at vi risikerer at skulle spille med to meget forskellige trupper på hver sin side af den 1. juli med stor sportslig skævvridning til følge. Især hvis eventuelle playoff-kampe om oprykning skulle afvikles på den anden side af 1. juli. En problemstilling som andre klubber med kontraktspillere også har gjort opmærksom på, skriver Jordan Gardner.

I forhold til corona-situationen skriver formanden således:

– Derudover er der ikke blevet fremlagt nogen konkrete planer for, hvordan implementeringen af coronaprotokollerne skulle håndteres for 2. divisions-klubberne, herunder hvordan klubberne skulle forholde sig, hvis én eller flere spillere skulle blive testet positive for virus i løbet af turneringens afvikling. Der er heller ikke fremlagt konkrete forslag for finansieringen af coronatests i de enkelte klubber, en udgift, der meget hurtigt kan eskalere, hvis én eller flere spillere skulle blive testet positiv. Alt i alt betyder den fremskredne tidsplan, og de mange ubesvarede spørgsmål, at vi for nuværende ikke med god samvittighed kan bakke op om en genåbning af 2. division.

Artiklen sidst ændret: 15. maj 2020 13:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018