Seriefodbolden lukker ned


Af Andreas Mayerhofer

Snekkerstens Sjællandsserie-drenge må vente med at komme i kamp til efter sommerferien. Foto: Lars Johannessen

På grund af coronavirus bliver der ikke spillet mere breddefodbold under DBU Sjælland i denne sæson. Turneringen fastfryses, og her fra findes op- og nedrykkere.

FODBOLD: Sæsonen er slut for de helsingoranske spillere i seriefodbolden. Det besluttede DBU Sjælland fredag eftermiddag.

“DBU Sjællands bestyrelse har grundet situationen med COVID-19 besluttet, at turneringen 2019-2020 ikke spilles færdig. Resultaterne fra efteråret 2019 bruges i stedet til af afgøre op- og nedrykning i helårsturneringerne, som dog afventer en afklaring af Danmarksserien i DBU.”

Sådan skriver unionen i en meddelelse.

Respekt for beslutning

For klubberne i Helsingør Kommune betyder det, at de fleste førstehold bliver liggende i den række, hvor de var indrangeret i efteråret. Snekkersten IF fortsætter dermed i Sjællandsserien som det højest placeret hold i området bortset fra FC Helsingør.

– Vi havde da håbet, at vi kom i gang, for både spillerne og jeg elsker kampene. Jeg har fuld respekt for beslutningen, og den har nok ikke været nem, men når samfundet ikke er åbnet helt op endnu, giver det vel fin nok mening, siger Rikki Royal, som med stor succes har været cheftræner for de blå-hvide gennem nogle år.

Snekkersten slutter på tredjepladsen – fem point efter vinderne RB 1906 (Roskilde).

– Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke får lov at jagte muligheden for oprykning, men vi må prøve igen næste år, konstaterer Rikki Royal.

Sjællandsserie-klubben fortsætter træningen med de restriktioner, som coronavirussen medfører, og de næste måneder bruges på at gøre klar til sæsonen 2020-2021, som indledes til efteråret.

– Hvis vi da får lov, lyder det tørt fra Snekkersten.

Der er selvsagt mange klubber, som er kommet i klemme, da håbet om at jagte oprykning eller redning i foråret nu er brast. Det udtaler DBU forståelse for, men da der skulle findes en løsning, blev det altså med en fastfrysning.

Mest fair

“Bestyrelsen og administration har i de seneste uger modtaget mange input og haft rigtig mange samtaler med frivillige ildsjæle fra klubberne, der har givet deres syn på, hvordan sæsonen 2019-2020 bør afgøres. Vi takker for jeres mange bidrag, som alle har indgået i overvejelserne. Selvom vi ved, at det er umuligt at gøre alle tilfredse, så er vi kommet frem til følgende løsning: Halvårsturneringerne annulleres, da der kun, i enkelte turneringer, var spillet få kampe. I helårsturneringerne kommer resultaterne fra efteråret til at tælle, da alle hold, har mødt hinanden én gang, medmindre kampene er blevet udsat, afbrudt eller aflyst,” skriver DBU Sjælland efterfulgt af en kommentar fra formanden Jakob Koed.

– Fodbold er en konkurrencesport, hvor trænere, ledere og spillere har investeret for meget i efterårets turnering til, at vi blot vil annullere resultaterne. Vi har vurderet, at det sportsligt set er den mest fair løsning, at resultaterne fra efteråret benyttes i forhold til op- og nedrykning.

De lokale førstehold i serie 1 til 3 beholder deres positioner i seriefodbolden. I serie 1 er det Espergærde, mens Hornbæk og Frem Hellebæk bliver i serie 2, mens Tikøb fortsætter i serie 3.

Artiklen sidst ændret: 18. maj 2020 09:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018