God nyhed: Her genåbner Arnold Busck


Af Kirsten Moth

Foto: Lars Johannesen

Helsingør og Espergærde er blandt de i alt 15 byer, hvor den kendte boghandel genåbner.

Begge de nu lukkede Arnold Busck-boghandlerbutikker i Helsingør og Espergærde genåbner.

Det er Bog og Idé-kæden og JP/Politikens Forlag, der i en pressemeddelelse oplyser, at de har overtaget i alt 15 af de gamle Arnold Busck-butikker.

I slutningen af april kom det frem, at Arnold Busck måtte indgive en konkursbegæring og lukke sine 29 butikker i hele landet.

I mellemtiden har man besluttet at genåbne den kendte Arnold Busck på Købmagergade i København.

Nu er der så en række byer i hele landet, der kan glæde sig over, at Bog og Idé genåbner i alt 15 af de populære boghandler.

– Vi er simpelt hen så glade for, at Arnold Busck genåbner boghandlen i vores center. Det er nærmest en festdag her i dag, efter vi har fået den besked, siger Ulla Louring-Andersen, centerchef i Espergærdecentret.

I Helsingør ligger boghandlen på Stengade.

Mediet Mediawatch.dk skriver, at Arnold Busck-kæden indtil for nylig var en af de største boghandlere i Danmark.

– Kæden var familieejet, og senest var det fjerde generation i form af Helle Busck Fensvig, som stod i spidsen for kæden. I regnskabsåret 2018/19, der sluttede med april sidste år, havde Arnold Busck-kæden et underskud på 14,3 millioner kroner. Det trak markant på pengekassen, der ved udgangen af april sidste år blot indeholdt 1,1 million kroner i likvide midler. Samtidig blev gælden øget med små 20 millioner kroner til 62,9 millioner kroner, fortæller Mediawatch.dk

I følgende byer genåbner Arnold Busck-butikkerne med de nye ejere:

Ballerup, Birkerød, Espergærde, Haderslev, Helsinge, Helsingør, Hjørring, København, Købmagergade (JP/Politikens Forlag), Lyngby, Randers, Roskilde, Sønderborg, Valby, Aalborg, Bispensgade og Aalborg Storcenter.

Artiklen sidst ændret: 19. maj 2020 13:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018