Corona-ledige hjælpes ud i rengøringsjob


Af Lars Lindevall

- Vi står i en situation, hvor flere og flere desværre står uden job, siger virksomhedskonsulent og tovholder for rengøringsbranchen Mohamed Guled. Arkivfoto: Torben Sørensen

Rengøringsvirksomheder har et stigende behov for medarbejdere, og derfor har en del af de ledige fået tilbudt job inden for branchen.

HELSINGØR: De økonomiske konsekvenser af coronakrisen har fået antallet af ledige til at stige markant.

Som Helsingør Dagblad tidligere har beskrevet, er ledigheden i kommunen steget med næsten 40 procent, siden nedlukningen af samfundet.

Men der kan være nye jobåbninger i nogle fag, lyder meldingen fra Jobcenter Helsingør. Rengøringsbranchen oplever i øjeblikket en stor stigning i efterspørgslen som følge af øgede krav og fokus på hygiejne i forbindelse med genåbningen af Danmark.

Det gælder også for flere af de lokale rengøringsvirksomheder. Derfor har jobcentret oprettet et jobbank, hvor ledige med kompetencer og lyst til at arbejde inden for rengøringsbranchen er registreret, så der hurtigt kan formidles job, når en virksomhed har brug for det.

Virksomhedskonsulent og tovholder for rengøringsbranchen Mohamed Guled forklarer, at jobcentret har et særligt fokus på de brancher, der efterspørger arbejdskraft.

– Vi står i en situation, hvor flere og flere desværre står uden job. Derfor er vi som jobcenter nødt til at øge fokus endnu mere mod de brancher, der har brug for at ansætte. Vi har flere større arbejdspladser inden for rengøring, som vi i forvejen har et godt samarbejde med, og som har brug for flere folk på grund af coronakrisen. Derfor var det oplagt at oprette en egentlig jobbank, så vi hurtigt kan hjælpe de lokale virksomheder med medarbejdere, når de har brug for det, siger Mohamed Guled.

Han oplyser, at Helsingør Kommune indtil videre har hjulpet med at skaffe 31 ledige i rengøringsjob.

Lokal virksomhed: Glad for hjælpen

En stor del af af de ledige har fået job hos Helsingør-virksomheden Renell. Her har man haft virkelig travlt den seneste tid, og driftchef Eva Hummelshøj er glad for den hjælp, virksomheden har fået med den nye jobbank:

– Når man står og har brug for folk nu og her, så starter vi altid med at spørge efter kandidater hos jobcentret, for vi kan jo ligeså godt tage nogen af dem, der lige nu står uden et job. Derfor er vi også glade for, at jobcentret har været hurtige til at hjælpe med nye medarbejdere, når vi har stået og manglet, siger Eva Hummelshøj, som er driftschef hos Renell.

Hos virksomheden er der både blevet ansat folk erfaring fra branchen, men også nogle, der ikke tidligere har arbejdet med rengøring, men eksempelvis har arbejdet i en tøjbutik eller inden for restaurationsbranchen. Og så oplever Eva Hummelshøj, at mange ikke alene er glade for at få et job, men også for at kunne gøre nytte.

– Der er jo kommet stor fokus på hygiejne og god rengøring i forbindelse med coronakrisen. Og her oplever jeg, at mange rigtig gerne vil være med til at løfte opgaven, og de føler, at de gør nytte og løser en vigtig samfundsopgave, siger Eva Hummelshøj, der samtidig påpeger at coronakrisen generelt har været med til at højne rengøringsbranchens anseelse.

Artiklen sidst ændret: 25. maj 2020 13:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018