Museet for Søfart åbner tirsdag, Cinema Center venter


Af Jesper Munch Nielsen

Øresundsakvariet ved Helsingør Nordhavngør ikke klar til at gennemføre lynåbning.

HELSINGØR: I lokaler, der ellers har ligget stort set stille hen i de seneste mange uger, vil der være hektisk aktivitet i de kommende timer og dage. Regeringens melding om, at museer, biografer og meget andet må droppe corona-nedlukningen og genåbne med det samme, betyder for eksempel, at M/S Museet for Søfart slår dørene op igen i dokken i Helsingør Havn meget snart.

– Vi åbner tirsdag klokken 11. Der er totalt smil på mine læber over det her. Museet er klar til genåbning, nu skal jeg bare have fat i medarbejderne, og jeg er sikker på, at de også er klar. Vi glæder os sindssygt meget, forklarer Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart.

Med en masse Kløvedal

Det enestående museum vil være ensrettet, når det åbner på tirsdag. Alle gæsterne vil blive ledt samme vej rundt, så der ikke opstår trafikpropper i de unikke omgivelser ved havnen.

– Vi har sat skilte op, der sikrer, at folk holder afstand. Spritdispenserne står klar overalt. Alle de fysiske foranstaltninger har vi taget. Så nu glæder vi os til at åbne igen med en masse Kløvedal og alt det andet, siger Ulla Tofte.

Museet byder blandt andet på den populære udstilling “Frihedens Værksted – Kløvedal & livet med Nordkaperen” om helsingoraneren, sømanden og forfatteren Troels Kløvedals eventyrlige liv.

Biografen ser tiden an

I Helsingørs Cinema Center betyder regeringens tilladelse til en straks-genåbning ikke nødvendigt den store ændring. Biografen ved Rønnebær Alle holder umiddelbart fast i en plan om at genåbne den 8. juni, men måske sker det før pinse.

– Vi har talt sammen i en kreds af provinsbiografer og er blevet enige om, at vi stadig sigter efter den 8. juni, som jo har været varslet længe. Men der vil måske opstå et pres fra publikum om, at vi har åbent i pinsen, så måske går vi den vej, siger Torben Villesen, direktør for Cinema Center og fortsætter:

– Og selv om vi nu må, kan vi heller ikke nå at åbne lynhurtigt. Vi skal have et tilløb.Vi har ingen film på hylderne at vise lige nu, vi har ikke annonceret, og vi tager det stille og roligt, siger

Biografdirektøren vurderer i øvrigt, at folk næppe kommer stormende til Cinema Center og landets øvrige biografer, fordi Mette Frederiksen nu har givet dem lov. Efter lang tids nedlukning under corona-pandemien vil det tage et stykke tid, før en tur ind i biografmørket lokker på samme måde som før, covid 19 dukkede op.

– Jeg tror, at det tager lidt tid, før folk føler sig trygge. Også selv om vi gør alt for at skabe så meget tryghed, som vi kan. Når vi åbner igen, vil der være skilte med retningslinjer. Kiosken vil være ensrettet, en medarbejder vil uddele engangshandsker til alle, forklarer Torben Villesen.

Film som Disney-tegnefilmen “Fremad” og sexovergrebs-thrilleren “Bombshell” vil være på programmet i Helsingør-biografen den 8. juni. Ugen efter kommer instruktør Christopher Nolans storfilm “Tenet”.

Fiskene i første række

Også akvarier står på regeringens liste over steder, der må genåbne med det samme. Men Øresundsakvariet i Helsingør vil lige se tiden an.

– Vi åbner naturligvis så hurtigt som muligt. Men vi hører under Københavns Universitet, så jeg skal tale med mine overordnede om hvordan og hvornår. Selv om vi da rigtigt gerne vil åbne med det samme, tager det noget tid. Vi har med levende dyr at gøre, og så er der i hvert fald en halv uges arbejde endnu, før man kan åbne efter at have fungeret med et nødberedskab. Der er så meget, der skal renses og tjekkes op på og så videre, siger Øresundsakvariets leder Jens Peder Jeppesen.

Øresundsakvariet ligger ved Helsingør Nordhavn.

Louisiana åbner fredag

Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk har mere travlt. Det genåbner i morgen – fredag den 22. maj.

For at skabe plads til gæsterne er åbningstiderne udvidet markant fra 58 til 93 timer om ugen, og museet holder åbent alle ugens syv dage. Adgang kræver, at gæsterne har købt billet hjemmefra – med angivet tidspunkt, så museet kan styre antallet af gæster og undgå, at der opstår kø ved indgangen.

Kulturaktiviteter som biografer, museer, akvarier og teatre kan åbne straks sammen med blandt andet zoologiske haver og botaniske haver med mere

Artiklen sidst ændret: 22. maj 2020 10:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018