Retten forbarmede sig over bedrageritiltalt kvinde


Af Niels Berg

En domsmandsjury ved Retten i Helsingør har frifundet en 52-årig kvinde fra Ålsgårde for en svindelanklage.

En fejl fra banken og den 52-årige Ålsgårde-kvindes egen forklaring i sag om svindel mod Nordea var med til at formilde domsmandsretten i Helsingør.

ÅLSGÅRDE: Anklageren fra Nordsjællands Politi, Sufian Akram, måtte notere sig et tilbageslag, da han tirsdag formiddag førte sagen mod en 52-årig kvinde fra Ålsgårde, som stod tiltalt for bedrageri mod Nordea Bank.

For domsmandsjuryen frikendte kvinden, selv om hun rent faktisk var gået til bekendelse.

Men i retten forsvarede hun sig med, at hun i den periode, hvor hun påstod, at nogen andre end hun selv to gange havde hævet penge på hendes dankort, var inde i en tumultarisk periode af sit liv, der gjorde hende ufokuseret og forvirret.

Det var årsagen til, at hun var sikker på, at det ikke var hende selv, der havde hævet pengene ved Nordea-automaten på Stengade i januar i år og automaten i Ålsgårde Centeret et par måneder senere.

To piger ved automaten

Da banken desuden ved en fejl fandt frem til et foto af to piger ved automaten på hævetidspunktet, da den gennemgik optagelserne fra hæveautomatens kamera i Ålsgårde, blev hun bestyrket i sin opfattelse af, at det ikke var hende selv, der havde hævet pengene.

Hun fastholdt sin påstand over for banken, som dog til sidst opdagede sin egen fejl og fandt frem til de rigtige optagelser. De viste den 52-årige kvinde i færd med at hæve penge på sit dankort i Ålsgårde Centeret i marts.

Banken anmeldte hende til politiet. Dog ikke før den havde tilbagebetalt kvinden de to beløb – henholdsvis 11.900 og 3.500 kroner – der var blevet hævet ved automaten.

Gik til bekendelse på politigården

Da kvinden blev kaldt til afhøring på politistationen, gik hun til bekendelse efter at have set fotooptagelserne af sig selv.

Anklageren mente, at kvinden havde haft til forsæt at svindle banken for pengene ved at påstå, at det ikke var hende, der havde foretaget hævningerne af de relativt store pengebeløb.

Dels fordi hendes dankort ikke var stjålet eller bortkommet, dels på baggrund af optagelserne og fordi hun anmeldte sagen til banken så tidligt som tre dage efter den seneste hævning i Ålsgårde.

Anklageren fandt det helt usandsynligt, at hendes hukommelse skulle have spillet hende et sådan puds.

Ren straffeattest

Til trods for det fandt de to lægdommere og retsformanden, at kvinden ikke havde haft til forsæt at svindle pengeinstituttet.

Det spillede også ind på rettens afgørelse, at kvinden har en ren straffeattest, og at hun havde sendt de uretmæssigt udbetalte penge tilbage til banken for lang tid siden.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har ikke til hensigt at anke afgørelsen til dom i landsretten.

Artiklen sidst ændret: 21. maj 2020 17:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018