Stillads: Arbejdstilsynet måtte rykke for lovliggørelse


Af Niels Berg

Stilladset omkring den tidligere købmandsgård, som langt om længe er blevet godkendt af Arbejdstilsynet. Foto: Lars Johannessen

Virksomheden bag bygning i Ålsgårde, som er ved at blive bygget om, har lovliggjort sit stillads efter en rykker fra Arbejdstilsynet.

ÅLSGÅRDE: Onsdag formiddag aflagde inspektører fra Arbejdstilsynet et besøg på adressen Ndr. Strandvej 154 i Ålsgårde, hvor den gamle købmandsgård er ved at blive bygget om.

Det skete efter at Recyklos Holding ApS, der står som bygherre, i slutningen af april havde fået et strakspåbud fra tilsynet om at lovliggøre stilladset, der på talrige punkter ikke levede op til sikkerhedskravene.

Arbejdstilsynet konstaterede ved besøget i april blandt andet, at der blev arbejdet i 5,5 meters højde på det farlige stillads.

Det var ikke sikret mod påkørsel fra biler på den befærdede strandvej, der manglede flere steder hånd-, knæ- og fodlister, stilladset var ikke stabiliseret, de såkaldte trallere ikke fæstnede.

Risiko for alvorlige arbejdsulykker

Risikoen for, at arbejderne styrtede ned var betydelig, vurderede Arbejdstilsynet

Men trods rykkere fra Arbejdstilsynet svarede Recyklos Holding  ikke på, om de havde efterkommet påbuddet om at sikre stilladset.

Recyklos har tidligere oplyst, at stilladset ikke var færdigopstillet, da Arbejdstilsynet var på besøg i april og at der ikke blev arbejdet på det.

Det bestrides dog ikke kun af Arbejdstilsynet, men også af beboere i området der i henvendelser til Helsingør Dagblad har givet udtryk for deres bekymring for det store stillads og bygningsarbejdernes sikkerhed.

Godkendt

Da bygherren ikke reagerede på strakspåbuddet rykkede Arbejdstilsynet ud til stedet i sidste uge, hvor det som omtalt i avisen blev konstateret, at stilladset stadig ikke var sikret, men at der heller ikke blev set arbejdere på det under inspektionen.

I brevet til Recyklos Holding blev selskabet oplyst om, at  det kunne blive anmeldt til politiet, hvis det ikke sikrede stilladset.

Og kort efter besøget i sidste uge bedyrede repræsentanten for Recyklos  så, at stilladset var ved at blive lovliggjort. Først på det tidspunkt blev det forsynet med murankre på gavl og vægge og med nedfaldssikringer.

Onsdag formiddag i denne uge var tilsynet igen på kontrolbesøg for at gå stilladset efter i sømmene.

Her kunne inspektøren konstatere, at stilladset nu levede op til sikkerhedskravene, står der i tilsynets rapport, som Helsingør Dagblad har fået aktindsigt i.

Artiklen sidst ændret: 23. maj 2020 15:11

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018