Historisk genåbning: Louisiana går nye tider i møde


Af Tine Zedeler

Statsminister Mette Frederiksen og kulturminister Joy Mogensen var de første gæster, da kunstmuseet Louisiana genåbnede fredag morgen. Der var også flere familier, der var dukket op for at deltage i den store dag.

HUMLEBÆK: – Jeg er en glad mand. Først fik vi at vide, det blev den 8. juni. Så blev det lavet om til den 1. juni, og efter pressemødet onsdag aften blev det lavet om til straks. Så vi har haft travlt, fortæller museumsdirektør Poul Erik Tøjner, som tog imod ministrene, da de ankom i ministerbilerne. Statsminister Mette Frederiksen sammen med sin forlovede og kommende mand filmfotograf Bo Tengberg.

Statsministeren indledte rundvisningen på museet med at stille et par spørgsmål til de familier, der ventede udenfor på som de første at blive lukket ind på museet.

En af dem var familien Pedersen fra Hillerød.

– Vi har klubkort, og så snart vi fandt ud af, at Louisiana genåbnede, blev vi enige om, at det kunne være sjovt at være med. Det er helt fantastisk, det er genåbnet. Det bliver dejligt igen at kunne komme på museum, siger Louise Maria Pedersen, som var dukket op med børnene Freja på 11 og Felix på seks år og lille kusine Lara og hendes mor “tante Heddie”.

Nye tiltag

Som et nyt tiltag har Louisiana indført såkaldte timeslot, hvor gæsterne skal give museet besked på ankomsttidspunktet. Det sker for at undgå kødannelse ved indgangen og sikre, at antallet af gæster på museet fordeler sig jævnt i løbet af dagen, så her ikke er flere ad gangen end sundhedsmæssigt forsvarligt.

I forvejen havde omkring 400 gæster meldt deres ankomst på førstedagen for genåbningen.

Der er også andre nye tiltag på vej. For ud over masser af håndsprit og udvidet åbningstid til klokken 23, så kommer museets café også til at fungere lidt anderledes end den plejer.

– Der vil være servering ved bordene, så vi undgår, at gæsterne står i kø, og der er heller ikke buffet, men a la carte-menu i stedet, fortæller Gry Gerner Thomsen, som står i spidsen for caféen.

Grund til optimisme

Mens det meste af pressen stod udenfor i solskinnet og ventede på, at ministrene blev vist rund, var der livlig aktivitet både inden- og udenfor – efter mere end to måneders nedlukning.

– Jeg har lige sat stemplet til den rigtige dato. Sidst det var i brug, var den 11. marts. Det er helt fantastisk at være tilbage. Vi har savnet det alle sammen, fortæller publikumsassistent Ivoon Beauvais.

Også statsminister Mette Frederiksen gav udtryk for stor glæde og optimisme, da hun blev vist rundt på museet. Flere steder stoppede hun op og spurgte ind til de ansatte.

“Jeg tror, det kommer til at gå hurtigere. Jeg havde slet ikke turdet håbe på, at det her ville ske allerede nu. Og hvis vi fortsætter med at gøre alt det rigtige, så er der grund til optimisme,” lød det fra Mette Frederiksen, som inden hun gik ud til pressen, der ventede udenfor på græsplænen på de sidste interview, talte med nogle af museets ansatte.

Og hvad med brylluppet?

Udenfor blev statsministeren stillet en byge af spørgsmål. Et af dem handlede ikke om hverken sundheds- eller indenrigspolitik, men om det helt nære og personlige – nemlig det forestående bryllup mellem Mette Frederiksen og hendes forlovede Bo Tengberg. Et bryllup som er blevet udsat to gange – senest i forbindelse med corona-krisen.

– Vi afventer og ser, hvad der bliver truffet beslutning om, lød det fra Mette Frederiksen med henvisning til de politiske beslutninger, der ligger forude og den yderligere genåbning af samfundet, som alle krydser fingre for.

Artiklen sidst ændret: 22. maj 2020 12:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018