Husker du - Header

For 12 år siden: Arkæologisk skat fundet under hønsehuset

år 2004 – Helsingør Dagblad

For 12 år siden: Arkæologisk skat fundet under hønsehuset

DEN 9. AUGUST 2004: I samarbejde med Nationalmuseets inspektør Vivian Etting har museumsinspektør i Helsingør, Lone Hvass, gjort endnu et opsigtsvækkende arkæologisk fund i nærheden af Gurre Slotsruin.

Nærmest ved et tilfælde blev den arkæologiske skat, en af de meget få kalkovne fra 1300-1400 tallet, afdækket, da en gårdejer i Gurre var gået i gang med at rive sit hønsehus ned.

– Jeg troede bare, jeg var stødt på nogle gamle munkesten, fortæller Stig Wandrup, Søgården i Gurre.

Intetanende har han haft den historiske guldgrube i ti år på sin grund.

– En dag standsede nogle medarbejdere fra Helsingør Bymuseum her, da de var på vej hjem efter et besøg ude på slotsruinen. De var bare nysgerrige og spurgte, hvad jeg var i gang med. Jeg viste museumsinspektør Lone Hvass, at jeg havde fundet nogle røde tegl og munkesten i jorden, men at det nok ikke rigtigt var noget særligt.

»Gud, der er noget her«, udbrød Lone pludseligt efter at have gået og sparket lidt i jorden. Nu, nogle uger senere, er Stig Wandrup i princippet ejer af en halv kalkovn sandsynligvis fra 1300-1400 tallet, fra Gurres storhedstid under enten Valdemar Atterdag eller dronning Margrethe den Første.

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu