Husker du - Header

For 12 år siden: Enigt byråd bag betalt parkering i Helsingør

år 2004 – Helsingør Dagblad

For 12 år siden: Enigt byråd bag betalt parkering i Helsingør

Den 7. oktober 2004: Læserne af Helsingør Dagblad har længe vidst, at betalt parkering efter en årelang politisk debat var under opsejling i Helsingørs indre by.

Mandag aften blev det en kendsgerning!

Helsingør Byråd vedtog i enighed en principbeslutning om, at bilisterne i løbet af de kommende år skal betale for at stille køretøjet fra sig i det område, politikerne ynder at kalde Helsingør City.

Beslutningen kan vise sig at blive afgørende for byens fremtid og ikke mindst for byens atmosfære. Hvis den både ambitiøse og kostbare P-plan bliver gennemført, vil bilerne nemlig komme til at fylde langt mindre i Helsingørs bybillede end i dag.

I begyndelsen af 2005 skal embedsmændene aflevere en færdig plan for, hvordan parkeringsforholdene skal udvikles i Helsingør. Men allerede nu ligger en overordnet skitse klar:

Der skal etableres underjordiske P-siloer ved Havnepladsen, ved Kvickly i Fiolgade, ved Helsingør Bymuseum og ved Jernbanevej.

Prisen for denne løsning ligger endnu ikke fast, men den vil givetvis løbe op i et tocifret millionbeløb. Pr. plads er det angiveligt dobbelt så dyrt at gå under jorden som at lave nye parkeringspladser over jorden.

Helsingør Dagblad Copyright © 2018