Husker du - Header

For 17 år siden: Kommunalt pres på internettet

år 1999 – Helsingør Dagblad

For 17 år siden: Kommunalt pres på internettet

Den 9. december 1999: Ikke noget med at se tv og tegnefilm, chatte eller spille på nettet!

En sådan henstilling er Helsingør Kommunes IT-afdeling nødt til at udsende – på trods af, at man netop i dag får etableret en forbindelse til internettet, som er fem gange større end før.

Brugen af internettet i kommunalt regi er blevet så populær, at den hidtidige forbindelse slet ikke kan følge med.

– Vi har haft problemer med den eksisterende linie. For det er klart, at brugen af nettet eskalerer. Derfor peger vi på nogle af de ting, som kan give problemer. Vi prøver ikke på at styre, hvad folk bruger nettet til, men fortæller bare, hvad der kan belaste det unødigt. Det er jo ikke sikkert, at folk ved, at det belaster vores forbindelse meget, hvis de kører videre på P3, efter de har hørt nyheder på internettet…Eller hvis de sidder inde på www.andeby.dk og følger med i, hvad Anders And laver, fortæller den kommunale IT-chef Jørgen Kristensen.

Der har været flaskehalsproblemer og lange ventetider på det kommunale net. Derfor har Helsingør Kommune valgt at opgradere forbindelsen.

Jørgen Kristensen er i øvrigt ikke i tvivl om, at de kommunalt ansattes brug af nettet vil stige endnu mere, når den nye forbindelse er oprettet. Så den ekstra båndbredde vil hurtigt blive slugt.

Helsingør Dagblad Copyright © 2018