Husker du - Header

For 17 år siden: Det myldrer med tvillinger

år 1999 – Helsingør Dagblad

For 17 år siden: Det myldrer med tvillinger

Den 15. august 1999: Vi føder flere børn – og flere børn af gangen. I en af Helsingørs dagsinstitutioner viser denne tendens sig ved et gigantisk tvillinge- og trillingeboom i et omfang, som ingen af pædagogerne har oplevet før.
I øjeblikket er der to sæt tvillinger og et sæt trillinger alene i institutionen Kastanjen og endnu et tvillingepar er netop rykket videre til børnehaven.

– Vi har aldrig set så mange tvillinger og trillinger, som vi gør nu. Det er sandsynligvis det voksende antal kunstige befrugtninger, hvor der ofte kommer flere børn ud af det, der er en af årsagerne, siger souschef i Kastanjen, Anette Jonasson.

Michelle og Nicole Rosenkilde Larsen på to år er to lyshårede tvillingepiger, der strutter af buttet sundhed. De er så ens, så ingen umiddelbart formår at ane forskellen.

Dog er det så heldigt, at Nicole har en lille skønhedsplet på den ene kind. Den bruger alle som idenfikation på, hvem der er hvem af de to søstre.

Trillingerne hedder Eske, Malte og Lærke Glud og fylder i december fire år. De er til gengæld lidt lettere at se forskel på, alene af den grund, at der er to brødre og en søster.

Før de mange »søskende-sæt« begynder i Kastanjen, drøfter pædagogerne indgående med forældrene, om tvillingerne og trillingerne for eksempel skal gå på samme stue, eller om de bevidst skal skilles ad.

Helsingør Dagblad Copyright © 2018