Alternativet – Julie Herdal Molbech

Folketingskandidat – Julie Herdal Molbech

VALG: Alternativets kandidat er 44-årige Julie Herdal Molbech, som bor i Espergærde. Her er hendes mærkesager:

– Frie børn. Jeg ønsker for eksempel fleksible fødsler, tid til at amme, og at familien selv bestemmer, hvordan den vil indrette sin barsel. Flere pædagoger i institutionerne, fokus på fri leg. Fleksibel skolestart, 30-timers arbejdsuge, så vi har overskud til at leve grønt. Jeg vil give hver enkelt folkeskole samme mulighed som friskoler til at lave skole, som den vil og for eksempel eksperimentere med elevdemokrati. Tvangsfjernelser af børn er absolut sidste udvej – aldrig et mål i sig selv.

– Frie unge. Unge i dag er pressede af karakterræs, fremdriftsreformer og mediers, blandt andet de sociale mediers fokus på perfekte liv. Samtidigt skal de udvikle morgendagens løsninger på de klimaproblemer, andre generationer har skabt. Men gode idéer opstår ikke af målinger, pres og stress. Jeg ønsker for eksempel mulighed for feedback frem for karakterer. Fokus på kreativitet, fællesskaber, samarbejde og sociale kompetencer. Fri adgang til uddannelse, flere lærepladser.

– Fri mobilitet. Vi har fleksible og grønne løsninger på trængsel: Delte og selvkørende biler, busser og droner, der drives af el. Selvkørende mobilitet kører tættere og hele tiden, så vi ikke behøver flere veje. Den kan hente og bringe selv: Hvad med for eksempel en selvkørende madbus til de ældre? Vi kan få legepladser og natur i stedet for P-pladser. Kombineret med bedre, billigere kollektiv trafik og højhastighedstog, kan vi få mere tid, plads og frihed i vores liv og nedbringe CO2.

Personen
Julie Herdal Molbech bor i Esperhave i Espergærde sammen med sin mand Kristian, de tre børn og bassethunden Uffe. Og, ja, hunden er opkaldt efter partileder Uffe Elbæk.

– Jeg har været politisk engageret siden gymnasietiden, elsker naturen, havbader, går ture, nyder børnene og sommerhuset i Rørvig, forklarer hun.

Herdal Molbech er ekstern lektor på CBS og censor ved De Erhvervsøkonomiske Censorkorps.

Cafe Hammermøllen Logo, side og artikkelbanner
Kaiser april 19/20 15-000 win banner. 4 forskellige ældre sky, flæsk logo, aften midt/bund, smørrebrød side  175163520.
Jumbo maj 19/20 2×50-60.00 win 1753426, alt bestilt 2x
Tikøb bager  april19/20 10-15.000 win win 1751624

Frøsø april 19/20, 15-20.000 win win 1752468

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

hovedmenu