1. MAR: Grise-fernisering


Af Nanna Rasmussen

Endelig flytter grisene på Flynderupgård Museet udenfor.

Den 1. marts på årets første forårsdag inviterer museet til grisefernisering. Museets gæster vil her få mulighed for at opleve de gamle danske landracegrise i deres rette element – som en integreret del af det levende kulturlandskab på Flynderupgård.

Ferniseringens stjerner, Mary og Sofie, er nu flyttet ud i nyetableret udendørs grisefold. De begejstrede søer har de sidste to år taget vel imod museets mange gæster i stalden, og med deres nye udeliv inviterer de nu også gæsterne tættere på grisenes naturlige liv og autentiske adfærd.

 

flynderupgård
Flynderupgård Museet i Espergærde ligger smukt mellem Egebæksvang Skov og de dyrkede marker, hvorigennem Egebækken har sit snoede løb.

Planlægning, design, konstruktion og veterinær godkendelse af indhegningen har krævet tid, tanker og engagerede sjæle med passion for kulturhistorien. På dagen vil der være rig mulighed for at snakke med teamet bag projektet, og høre nærmere om hegnshistorik og arbejdet med de bevaringværdige landgrise.

Alle er inviteret, når vi sammen byder grisene velkommen ud i kulturlandskabet.

Vi byder på et glas hyldeblomstsaft, og der vil være mulighed for at købe kaffe og te. Det koster ikke noget at deltage i arrangementet.

 

Tid: Søndag d. 1 Marts 2020 kl. 10.30
Sted: Den nye griseindhegning – syd for fårefolden

Gratis arrangement

Artiklen sidst ændret: 20. februar 2020 09:42

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018