2. MAR: Begynderkursus i biavl med Nicolaj Wium


Af Nanna Rasmussen

Kronborg Østre Birks Biavlerforening inviterer den 2. marts i år inviterer til begynderkursus i biavl. Alle fortjener at opleve biernes verden helt tæt på. Netop nu har man mulighed for at få et enestående indblik i en af naturens delikate indretninger – og som en biting har man mulighed for at høste sin egen honning. Det sker når Kronborg Østre Birks Biavlerforening den 2. marts i år inviterer til begynderkursus i biavl, lyder det fra biavler Nicolaj Wium fra Hyldehuset i Bøtterup.

 

På kurset får kursisterne indgående viden om biernes liv og deres betydning for bestøvningen af markernes, havernes og naturens blomstrende planter. Og så lærer kursisterne det praktiske arbejde med at passe en bifamilie. Det er en helt særlig oplevelse at passe en bifamilie og at følge dens liv og færden i løbet af året. Man bliver opmærksom på naturen på en helt anden måde. For eksempel lægger man i højere grad mærke til, hvilke planter, der gror i nærheden af bistadet, og så er man jo lige nødt til at studere blomsterne for at se, hvilke insekter som besøger den, siger Nicolaj Wium, der er formand for Kronborg Østre Birks Biavlerforening.

 

Kurserne indledes med teoriaftener, hvor kursisterne bl.a. lærer om biernes samfund, det nødvendige materiel til biavlen og om honningbehandling. Når foråret har fået fat, er det tid til at kursisterne rykker ud i skolebigården, som er det sted, hvor foreningen har opstillet bistader. Her vil kursisterne hen over sommeren lære at passe en bifamilie i praksis. Efter endt kursus er kursisterne klar til at anskaffe sig deres egen bifamilie.

 

Kurset i biavl begynder mandag den 2. marts kl 18–20 på Rønnebær Alle skole i Helsingør og fortsætter over fem mandage om aftenen.

Kurset holdes i samarbejde med FOF – Nordsjælland, hvortil der også er tilmelding.
Man kan se mere om kurset på www.biavl.dk, ligesom man er meget velkommen til at kontakte Nicolaj Wium på 20 82 97 51 og høre nærmere.

Artiklen sidst ændret: 16. februar 2020 08:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018