Kulturværftet udnævnt til særlig titel


Af Nanna Rasmussen

Kulturværftet i Helsingør er udnævnt som regionalt spillested de kommende fire år.

Garanteret statsstøtte

Statens Kunstfond afslørede forleden, at Kulturværftet i Helsingør er blandt de 19 rytmiske spillesteder i landet, der fra 2021 kan kalde sig regionale spillesteder. Det betyder garanteret statsstøtte til hvert enkelt spillested i fire år indtil og med 2024. Kulturværftet kan regne med et beløb på 1 million kroner.

Statens Kunstfond udpeger hvert fjerde år de spillesteder, der, som det udtrykkes “skal være Danmarks musikalske knudepunkter for den rytmiske musik”. De 19 spillesteder har sammen med syv andre spillesteder alle ansøgt om status som regionalt spillested, fordi de føler sig parate til at påtage sig den særlige opgave at give danskerne live-musik og koncerter af den bedste slags og i et hav af former og varianter.

17 af spillestederne er genudpeget, mens der er to spillesteder, som ikke før har været med. Det gælder Paletten i Viborg og Kulturværftet i Helsingør, oplyser Statens Kunstfond.

Kulturværftet og Toldkammeret i Helsingør regnes idag for én samlet enhed, men i 2008 (og før Kulturværftet blev indviet i 2010) mistede Toldkammeret sin status som regionalt spillested. Man søgte igen 2016, otte år senere, og denne gang sammen med Kulturværftet, men det glippede. Men nu er der hul igennem og Kulturværftet er med på listen.

 

Kulturværftet udnævnt til ”regionalt spillested”
De regionale spillesteder 2021-2024. Vega i København er topscorer blandt modtagerne af det reserverede årlige statstilskud 2021-2024. Her modtager man 3.600.000 kroner pr. år. Mens Kulturværftet i Helsingør hører til gruppen af spillesteder, der modtager det mindste beløb, 1.000.000 kr årligt i fire år. Ialt uddeles årligt 32.700.000 mellem de 19 regionale spillesteder.

 

Særligt ansvar

Med titlen som regionalt spillested følger et særligt ansvar for, at rytmisk live-musik af høj kvalitet og inden for mange forskellige genrer kommer tæt på borgerne i alle dele af landet. Det er især et ansvar, at nye talenter, vækstlag og smalle genrer får gode udviklingsmuligheder, og at mennesker, der måske ikke plejer at gå til koncert, også kommer til at opleve glæden ved musik.

Til Helsingør Dagblad udtrykker Kulturværftets leder Mikael Fock tilfredshed og glæde, fordi den økonomiske støtte på 1 million kroner årligt, vil gøre det nemmere at tage musikalske chancer og prøve noget nyt, ungt og anderledes.

“Vi har et levende musikliv i Danmark med koncerter og fællesskab for rigtig mange danskere. Det er bl.a. takket været de regionale spillesteder, der er med til at sikre et mangfoldigt og rigt udbud af koncerter og musikalske oplevelser, vi kan være fælles om. Ansøgerfeltet vidner om, at vi har stærke spillesteder i Danmark. Og selvom vi desværre ikke kan tilgodese alle ansøgere, er vi i Kunstfonden overbevist om, at de ansøgere, der ikke bliver regionale spillesteder, har gode forudsætninger for at videreføre deres virke som vigtige honorarstøttede spillesteder”, siger Michael Bojesen.

 

Fakta om regionale spillesteder

• 19 spillesteder er udvalgt fra et ansøgerfelt på 26 rytmiske spillesteder fra 16 kommuner
• Statens Kunstfond udvælger, hvilke spillesteder der skal være regionale spillesteder
• Spillesteder, som modtager kommunal driftsstøtte, kan ansøge Statens Kunstfond om at blive udpeget
• Udpegningen gælder den fireårige periode 2021-2024
• Med udpegningen følger et statstilskud, som på mellem 1,0 og 3,6 mio. kr. årligt pr. spillested
• De regionale spillesteder får 32,7 mio. kr. årligt fra staten

Artiklen sidst ændret: 6. maj 2020 12:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018