21. FEB-1. APR: Lanterne Festival


Af Nanna Rasmussen

Helsingør fejrer lyset i sin første lanterne festival i Kulturhavnen

Gennem tiden har man verden over fejret lyset i vintermørket – med mange symbolikker og på tværs af kontinenter, højtider, byer og lokale fortællinger. Fra den 21. februar og frem til den 1. april 2020 vil Kulturhavnen i Helsingør lyse op med sin helt egen første lysfest, der involverer Helsingørs borgere på tværs af generationer og på tværs af kultur- og erhvervslivet.

Festivalen åbner d. 21. februar 2020 kl. 18.00 og der er fri entré.

 

 Program 21. februar

 Kl. 18.00:

Lanterne-optog fra Helsingør Gymnasium, Billedskolen i Toldkammeret, Kulturhus Syd, Nøjsomhed, Nordvest m.fl. ankommer på pladsen foran Kulturværftet.

Optoget anføres af flotte kostumer fra Maske- og lanternegruppen MAGILA . På lanterneværkstederne i boligområderne medvirker Susan Albertsen fra MAGILA.

O.-klasserne fra Skolen i Bymidten synger. Tale v. Benedikte Kiær, Helsingørs borgmester


Kl. 18.10:

Lanterner tændes i Kulturhavnen.

O.-klasserne fra Skolen i Bymidten synger.

 

Lanterne Festivalen vil herefter være åben frem til den 1. april 2020.

 

lanterne festival

 

Fra idé til tradition

Lanterneoptog og lysfester er et stort fænomen i mange lande. I Helsingør har ejerkredsen i Kulturhavnen nu taget initiativ til i de mørke vintermåneder at gøre havnefronten til et lysende magisk mødested for byens borgere og de besøgende turister. I første omgang er der tale om et pilotprojekt, hvor Kulturværftet i anledning af sit 2020-jubliæumsår tager hånd om at udvikle platformen for de kommende års Lanternefester.

”Bag Lanterne Festivalen står foruden Kulturværftet også M/S Museet for Søfart, Helsingør Havn og Kronborg. Hele gruppen bag arbejder på at etablere et samarbejde på tværs af kultur- og erhvervsliv med Lanterne Festivalen 2021 for øje, så festivalen kommer flest mulige til gavn – fra turister til borgere, institutioner, erhvervsliv og detailhandel,” udtaler Mini Elise Magius Blume, leder af Kulturværftets Billedskole og projektleder på Lanterne Festivalen.

 

lanterne festival
Følg forberedelserne til årets festival under #LysiHelsingør

Fra lokale spirer til internationale sværvægtere

Byens børn og unge har en særlig rolle, når Lanterne Festivalen 2020 tændes. Her deltager nemlig 50 billedkunst-elever fra Helsingør Gymnasium, som i år modtager undervisning på Billedskolen i Toldkammeret med 1-2 samskabende lysinstallationer. Til selve åbningen den 21. februar kan man opleve lanterneoptog fra Billedskolens aktivitetsværksteder i Kulturhus Syd og aktivitetshuset i Nøjsomhed.

Denne første festival vil derudover have særligt fokus på internationale og skandinaviske kunstneres deltagelse. Man kan her bl.a. glæde sig til to smukke lysinstallationer fra Taiwan, Wood of wind og Light of time beeing, der er skabt af kunstnere fra Taiwan, Sverige og Danmark. Ligesom man kan se frem til at Kulturhavnens skibe oplyses af lanterner og små lys.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2020 15:33

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018