22. FEB: Stor fastelavnsfest i Bycenteret i Helsingør


Af Dorthe Carlsen

Helsingør Handel og Helsingør Bycenter er gået sammen om fælles fastelavnsfest. Den holdes på 1. sal - så er man ikke afhængig af vejrets luner.

Lørdag den 22. februar er Helsingør Handel og Helsingør Bycenter klar til den årlige fastelavnsfest.
– Som noget helt nyt er vi gået sammen og holder én fælles fastelavnsfest med tøndeslagning, fastelavnsboller, slikposer og kåringer af kattekonger, kattedronninger og selvfølgelig de bedste udklædte, siger Helle Jeppesen fra Helsingør Bycenter.
Fastelavnsfesten afholdes indendørs på 1. sal i netop Helsingør Bycenter så både prinsesser og Spidermænd kan se smukke og seje ud, uden at skulle tage højde for flyverdragten eller regntøjet.
– Vi er rigtig glade for vores samarbejde med Helsingør Bycenter og har allerede god erfaring med Luciaoptog, Sundtoldsmarkedet samt aftenshoppingevents og nu er tiden kommet til at vi også holder fastelavnsfest sammen, siger Christina Casparij fra Mr. August og medlem af bestyrelsen i Helsingør Handel.
Tønder på første sal
Der bliver altså fælles fastelavnsfest på 1. sal i Helsingør Bycenter med dette program:
Kl. 10.30 Gratis fastelavnsboller fra føtex til de første 400 børn og voksne
Kl. 11.00 Tøndeslagning for de 0-5 årige børn.
Kl. ca. 12.15 Tøndeslagning for de 6-10 årige børn
Man kårer både kattekonge, kattedronning og bedste udklædning og alle børn der slår katten af tønden får en slikpose.
– Vi glæder os utrolig meget til fastelavn, siger Helle Fuglsang Jeppesen, marketingchef i Helsingør Bycenter. – Det er altid en rigtig hyggelig dag, med glade, flotte og fantasifuldt udklædte børn. Der plejer heldigvis at komme rigtig mange børn og voksne og vi henstiller derfor til, at man ”parkerer” barnevogne i legelandet eller har de helt mindste i en bæresele og at man måske venter med at hente kundevognen til efter tøndeslagningen. Både barnevogne og kundevogne fylder nemlig rigtig meget, når vi samtidig skal have plads til at slå katten af tønden., siger hun.
Rundtur i byen efter slik
Efter tøndeslagningen kan børnene rasle og få slik i de butikker nede i byen, der har fastelavnskatten på døren.
Det drejer sig om følgende butikker: Euronics Stjernegade, Bog & Ide Stengade, Ilse Jacobsen Bjerggade, Lynhjem Stengade, Thiele Stengade, Synoptik Stengade, Emmers Stengade, Neye Stengade, Hünkemøller Stengade, Top Tours Bjergegade/Torvet, Louis Nielsen Stengade, Imerco Stengade, PhotoCare Torvet, Kop&Kande Bjergegade, SV. Mortensen Eftf. Stjernegade, Hotdogen Strandgade, Den Søde Tand Bjergegade, Mr. August Stjernegade, Sportmaster Stengade og Brødsnedkeren Bjergegade.

Artiklen sidst ændret: 17. februar 2020 16:22

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018