Danske Anne Mette Hancocks krimi “Pitbull”


Af Nanna Rasmussen

Fotograf: Ditte Capion.

Sønderjysk krimi

Krimien Pitbull af danske Anne Mette Hancock er tredje selvstændige bind i serien om Kaldan og Schäfer. Og denne gang er vi i Sønderjylland.

 

Anne Mette Hancock
Forfatter Anne Mette Hancock. Pitbull foregår i Sønderjylland, forfatterens egen hjemstavn.

 

Kort om krimien “Pitbull”

Tør du gå i graven med din værste hemmelighed? spørger en ny krimi af Anne Mette Hancock. Journalisten Heloise Kaldan er i gang med at researche til en artikel om Røde Kors’ vågetjeneste, hvor frivillige kan melde sig til at våge over døende.

 

Hun knytter et særligt bånd til Jan Frischof, en kræftsyg ældre sønderjyde, som frygter for sin forestående død. I en tilstand af delirium tilstår han, at han i sin ungdom var involveret i drabet på en mand, Tom Mázoreck. Nu gruer den døende for, at Gud vil afkræve ham øje for øje, tand for tand. Da Frischof kommer til sig selv igen, trygler han Heloise om at glemme alt om sagen og siger, at de begge vil være i fare, hvis hun roder op i fortiden.

 

Danske Anne Mette Hancocks krimi "Pitbull"

 

Heloise tror ikke på, at Jan Frischof er en koldblodig morder, men da hun opdager, at Mázorecks død er registreret som en drukneulykke, rejser hun til Sønderjylland for at opklare, hvad der i sin tid skete den mand, de lokale kalder Pitbull. Sagen har forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i midten af 90erne, og Heloise får brug for hjælp fra sin ven, den bramfri efterforsker Erik Schäfer.

I et kapløb med tiden skal hun nå at afdække de gamle sager, inden Jan Frischof udånder. For hvem var Tom „Pitbull“ Mázoreck? Hvad havde Jan Frischof med hans død at gøre? Og hvem kan Heloise stole på, når både de pårørende og det lokale politi lyver?

Anne Mette Hancock har tidligere skrevet bøgerne Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Artiklen sidst ændret: 17. marts 2020 10:57

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018