Der kan komme knaphed på boliger til salg


Af Nanna Rasmussen

Boligsalg på standby

Antallet af nye boliger, der bliver sat til salg, er lavere nu end på samme tidspunkt sidste år. Det kan alligevel være en god ide at bruge mellemtiden på at forberede sit kommende boligsalg, lyder det fra Nybolig. Mens Corona-krisen har ændret tilværelsen for alle, har den også fået flere til at sætte deres planer om boligsalg på stand by. Det viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig pr. den 25. marts.

 

Forbered dit boligsalg

En rundringning blandt Nyboligs 220 forretninger viser, at der i forhold til samme tidspunkt sidste år bliver sat færre boliger til salg nu.

“Det er ikke så mærkeligt, at folk er tøvende, når hele vores samfund bliver ramt af en pandemi, der er så indgribende på vores liv som corona. Men det betyder også, at man som boligsælger, der ikke ser en mulighed for at udsætte sit salg, sætter til salg i et marked, hvor udbuddet er lavt, og det plejer alt andet lige at være en fordel”, siger Peter J. Mattsen, som er direktør i Nybolig.

Ifølge Peter J. Mattsen forhindrer corona-krisen ikke, at man indleder arbejdet med sit boligsalg.

“For at sælge en bolig er der en del processer, man skal igennem, inden man er klar til at sætte sin bolig til salg, så jeg mener, det giver god mening at bruge tiden nu på at forberede sit boligsalg”, siger Peter J. Mattsen i en pressemeddelelse.

Den faldende antal boliger til salg sker på et tidspunkt, hvor der traditionelt sættes mange boliger til salg – nemlig op til påsken, som går for at være et af boligmarkedets højsæsoner.

“Fordi vi ser, at færre sætter deres boliger til salg nu, er vores forventning, at der vil komme høj aktivitet ude i forretningerne, når restriktionerne en gang ophæves, så derfor vil det også være værd at overveje at sælge nu, så man ikke sætter sin bolig til salg, mens alle andre gør det, og markedet flyder over”, siger Peter J. Mattsen.

Artiklen sidst ændret: 31. marts 2020 11:18

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018