Det kan du lave derhjemme – 10 gode tips


Af Nanna Rasmussen

Med statsministerens pressemeddelse i onsdags er mange danskere blevet sendt i de næste to uger. Selvom det absolut ikke er en rar situation vores lille land, eller resten af verden for den sags skyld, står i, så bør vi få det bedste ud af den.

Så jeg giver dig her 10 gode tips til, hvad du kan få tiden til at gå med, mens du alligevel sidder og afventer mere information.

 

1. Nyd en god bog eller lydbog

Det kan du lave - 10 gode tips

Jeg skal gerne den første til at indrømme, at det er noget tid siden , jeg har læst en bog fra start til slut. Så måske er dette også en god anledning for dig (og mig) til at få færdiggjort en bog?

Til dig der er en flittigere bogorm end mig, så kunne det måske være tid til at finde det næste værk på bogreolen? Bibliotekerne har så mange spændende bøger og magasiner med indhold for enhver, og der er også lydbøger, til dem som foretrækker at få læst højt.

Se her, hvordan du kan komme på bibliotekets arkiv hjemmefra – det er helt gratis og lige nu er lånetids-kvoten forlænget.

 

2. Sæt en god serie på

Det kan du lave - 10 gode tips

Vi har allerede givet dig vores anbefalinger af hvilke serier, du med fordel kan læne dig tilbage i sofaen, sengen eller lænestolen og nyde.

Se vores tre bud her, som både tilbyder en ultimativ kærlighedshistorie, forvirrede, hormonfyldte teenagere og kampen mellem det gode og det onde inspireret af nordisk mytologi.

 

3. Game night

Det kan du lave - 10 gode tips

Udfordr samboende venner eller familie til et godt gammeldags slag brætspil. Find de gode klassikere frem som Backgammon, Ludo, Sorte-Per, Klodsmajor, Fisk (alm. kortspil), Bedstemor med slag i, Skak, eller Kalaha.

I kan også give jer i kast med nogle af de nye spil, du fik købt, men som har ligget det sidste lange stykke tid og samlet støv på hylden. Mine favoritter lige nu er Cluedo, Partners og Codenames.

Har du Playstation eller Xbox, så kan du også udfordre online venner og andre spillere til spil her. Prøv fx online Trivial Pursuit, det er både sjovt og udfordrende.

 

4. Kast dig ud i kreative projekter

Det kan du lave - 10 gode tips

Så er det nu! Du har chancen for at fordybe dig med krea-projekter. Og der er virkelig mange af dem.

Lige nu er det fx ultra in at strikke og hækle, måske det kunne være noget for dig også?

Du kan også gribe malerpenslen og male det næste mesterværk eller finde farveblyanterne frem og tegne en tegning til en, der fortjener en kærlig tanke.

Hvad du laver, og hvad resultatet bliver er ikke så vigtigt – det er vigtigere, at det giver dig glæde og ro indeni.

 

5. Ryd op i vintergarderoben

Det kan du lave - 10 gode tips

Nok er vi kun i marts, men det betyder altså at foråret banker på døren. Selvom vi ikke har kunne fornemme det helt endnu, tror jeg godt, at vi så småt kan begynde at få ryddet ud i vintertøjet og erstatte det med den mere forårs-venlige udgave.

Jeg hopper i hvert fald selv på denne, når vi rammer weekenden, hvad med dig? Bevares, der findes jo strømpesokker, hvis jeg står tilbage med en full-on sommer-garderobe.

 

6. Læg et budget

Det kan du lave - 10 gode tips

Jeg ved det godt… Her kommer en af de mere kedelige men måske nødvendige forslag, som du kan tage dig til, mens du alligevel trasker rundt derhjemme. Lav en liste og start fra en ende af, måske det vil give dig ro at få styr på økonomien.

 

7. Selvforkælelse

Det kan du lave - 10 gode tips

Selvforkælelse – hvad søren er det? Det er noget, vi skal blive meget bedre til. De fleste af os ligger inde med en god maske, som din hud vil elske dig for.

Men selvforkælelse kan også bare være at finde baljen frem og give dig selv et langt velfortjent fodbad. Måske du endda kan lokke din bedre halvdel til at nusse dine dejlige, rene fødder bagefter?

Du kan også lave din egen scrub og komme den på, når du skal i bad (vi er alle nødt til det en gang i mellem, beklager). Er du ikke ejer af en lækker scrub? Så prøv opskrift på ansigts- og bodyscrub her.

 

8. Forårsrengøring

Det kan du lave - 10 gode tips

Måske er du virkelig god til at få overstået den ugentlige hovedrengøring, men der er helt sikkert andre (mig selv inklusiv), der ikke er ligeså seje, og tænker: ” Jeg gør det i morgen”…

Men, men, men hvis nu vi fik rengøringen overstået, så kunne vi måske med god samvittighed nyde alle de andre forslag, som der er skrevet om her.

Just saying…

 

9. Dyrk motion eller yoga

Det kan du lave - 10 gode tips

Hvis du alligevel skal være hjemme i to uger, så får du også brug for at røre dig. Det kan være lidt hårdt, at få taget hul på, men når først du får træningsoutfittet på, så er du allerede i gang.

Youtube har et hav af hjemmetrænings-videoer til både styrketrænings- og yoga-øvelser, hvis du føler dig uinspireret. – Og bliver det kun til 15 minutter, så er det bedre end ingenting. Du kan stadig fortælle alle, at du har trænet og gjort noget godt for dig selv.

Du vil helt sikkert også få en følelse i kroppen af velvære.

 

10. Bag

Det kan du lave - 10 gode tips

Hvem elsker ikke kage eller lune, hjemmebagte boller? Kan du sige “mig” her – så kan vi ikke være venner. Det er det bedste, der findes!

Kig på Pinterest efter nye, lækre opskrifter, eller hvis du svor til en traditionel opskrift, så sæt i gang med den.

Om du selv skal nyde resultatet eller det er i samvær med andre, så vil du elske dig selv for det. Prøv evt. opskriften på kanelsnurrer, kardemommesløjfer eller hjemmebagte boller. Vi kan også friste med scones og lækker lemoncurd.

Artiklen sidst ændret: 16. marts 2020 16:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018