Disse tv-serier skal du se


Af Nanna Rasmussen

God underholdning

Streamingtjenesterne byder på et hav af skønne tv-serier fra både ind- og udland. Her får du et bud på nogle af de serier, du bør give et skud. Så læn dig godt tilbage i sofaen og hengiv dig til disse serier, som udbydes af blandt andet HBO Nordic og  Netflix…

 

Nummer 1: Sex education 

 

Sex education

Det er ikke så fedt, som man skulle tro at have en mor, der er sexguru, men det viser sig, at have fordele for den kejtede teenagedreng Otis. Serien følger Otis og hans skolekammerater Maeve, Adam, Eric og Ola gennem ungdommens udfordringer med pubertetens seksuelle frustrationer, venskaber med op- og nedture og akavede kæresteforhold.

Otis mor er en pinlig, bramfri sexterapeut, men det viser sig at blive teenagedrengens adgang til popularitet. Sammen med skolens seje, outsider-pige Maeve, begynder de en sexterapiklinik på den sexfikserede Moordale Secondary School, hvor de, mod betaling, giver gode råd om sex til de forvirrede og hormonfyldte klassekammerater.

Anden sæson kom ud på Netflix i januar 2020, og har mere fokus på de kvindelige hovedroller, som ikke finder sig i bullshit fra nogen, men vi følger stadig Otis og hans forhold til sin mor, og Eric og Adam.  Serien tager fat på vigtige temaer som seksualitet, kropsbevidsthed, venskaber, pubertet og har for alvor åbnet samtalen om sex blandt unge.

Det britiske komediedrama kan findes på Netflix, og vi lover dig en serie, med masser af akavede øjeblikke, der får gang i lattermusklerne og sårbare øjeblikke, der går lige i hjertet.

 

Nummer 2: Outlander

 

outlander

Det historiske drama med et uventet tvist. Outlander er for dig, der elsker den helt store kærlighedshistorie, som primært er omdrejningspunktet for serien. Dog spiller serien også på temaer som ligestilling og menneskets videnhed gennem tidsperioder.

I seriens begyndelse genforenes hovedpersonen Claire Randall med sin mand, som er vendt hjem efter 2. verdenskrig. For at finde hinanden igen tager de på deres anden bryllupsrejse i Inverness i Skotland, hvor Claire hører om nogle gamle stencirkler, der siges at være magiske. Draget af stencirklernes kræfter rører Claire en dag ved dem, og hun transporteres fra Skotland i år 1945 til Skotland i år 1743 – et land, der på daværende tidspunkt er splittet af krig og højlandernes lovløse klaner. Hun samles her op af MacKenzie-klanen, hvor hun møder den unge Jamie. Kærligheden mellem de to udvikler sig hurtigt på ægte, lidenskabelig og gribende vis, men Claire splittes mellem sin loyalitet mod to mænd i forskellige tidsperioder…

Outlanders hovedpersoner går lige i hjertet på dig, og serien byder på masser af spænding, lidenskab, smukke kulisser i det skotske højland, magi og en portion humor i ny og næ. Serien tager udgangspunkt i romanserien af samme navn, skrevet af Diana Gabaldon, og forfatteren er også med på TV-seriens manuskript.

Et absolut mustwatch – som vi garanterer, at både mænd og kvinder kan sætte pris på.

Både Netflix og HBO Nordic tilbyder Outlander.

 

Nummer 3: Ragnarok

 

ragnarok

Var du en af de mange danskere, der fulgte med i TV-serien SKAM? Og ønsker du at blive genforenet med dele af castet? Så er Adam Prices fantasy-serie Ragnarok serien for dig!

Serien foregår i norske omgivelser og omhandler alle de store klimaforandringer, som vi står overfor i det 21. århundrede. Ragnarok udfolder sig i den fiktive, hemmelighedsfulde by Edda, som den lidt bøvede teenagedreng Magne og hans familie flytter til. Byen er plaget af store klimaforandringer forårsaget af forureningen fra familien Jutuls fabrikker, den femte mest rige familie i serien. Fabrikkernes forurening ødelægger naturen og gør folk syge. Efter ganske kort tid, opdager Magne, at han har fået overnaturlige kræfter, der minder meget om tordensguden Thors, som han ikke har oplevet før, og han tager kampen op mod familien Jutul i forsøget på at afsløre familiens hemmeligheder, der viser sig at gå langt ud over forurening af byens natur.

Kort fortalt handler serien om det gode mod det onde tilsat en god mængde overnaturlige elementer inspireret af nordisk mytologi. Derudover tager den fat på det problematiske teenageliv med kærlighedsproblemer, at finde troen på sig selv og intriger, men også på problematikken omkring de miljø- og klimaforandringer, vi begynder at se tegn på i dag.

Se den på Netflix – du vil ikke blive skuffet.

Artiklen sidst ændret: 13. marts 2020 11:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018