Et godt år for Øresundsakvariet i Helsingør


Af Dorthe Carlsen

Akvarieleder og museumschef Jens Peder Jeppesen fra Øresundsakvariet ses her på arbejde i tanken bag museet sammen med en klumpfisk. Foto: Lars Johannessen.

-I februar 2019 slog vi dørene op til et akvarium, der havde fået en ansigtsløftning. Flere af vores akvarier var blevet renoveret, nye akvarier var kommet til og vores butik var blevet moderniseret – alt sammen til glæde for de mange gæster, der hvert år går gennem Øresundsakvariets hoveddør, siger Jens Peder Jeppesen, der er Akvarie- og museumschef for Øresundsakvariet.
Trods forårets lukning og renovering af akvariet blev 2019 blev et rigtig godt år for akvariet med mange besøgende, og i alt 42.810 fik lært om livet i Øresund og deltaget i nogle af vores mange arrangementer i og omkring akvariet samt i både ude på Øresunds blå overflade,
– Det sprudler som bekendt af liv i Øresund, og i 2020 fortsætter vi med på Øresundsakvariet at vise det overraskende, farverige og unikke liv, der findes lige her i vores lokale farvand.
– Vi vil i år skrue op for de oplevelser, der definerer Øresundsakvariet. Og vi glæder os til et år, hvor der vil være masser af chancer for at opleve Øresund helt tæt på – igen eller på ny, siger han.
Man kan blandt andet tage med på en af de populære bådture på Øresund og opleve Danmarks lille hval, marsvinet, eller kigge efter den store tun eller de mange spændende havfugle, man ikke altid kan spotte fra land.
– På landjorden vil man blandt andet kunne samle og spise vild mad, høre nogle spændende foredrag, få våde fingre i vores rørebassiner, besøge Vandlaboratoriet i havnen, se fodringer hver dag i udstillingen, fange krabber og høre vores dygtige formidlere fortælle om det, der gør Øresund helt unik, lyder det fra en tilfreds Jens Peder Jeppesen, akvarie- og museumschef ved Øresundsakvariet, der en del af Københavns Universitets levende museer og et zoologisk anlæg.

Artiklen sidst ændret: 10. marts 2020 21:32

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018