For alle: Find på et logo til Sundtoldens dage


Af Nanna Rasmussen

Vind en Sundtolds-middag for to, hvis du kommer med den bedste idé.

Der skal være et blikfang – et symbol, der samler alle aktiviteterne i Helsingørs historiske festuge den 8.-15. august.

Derfor inviterer Helsingør Kommunes Museer alle til at komme med ideer til et logo for festugen, der er døbt “Sundtoldens Dage”. Festugen begynder med kapsejladsen for gamle træskibe, “Øresund på Langs” lørdag den 8. august, og slutter med Sundtoldsmarkedet lørdag den 15. august. Ind imellem skal der i hele byen være endnu flere historiske aktiviteter end dem, vi allerede kender.

Det er ikke en konkurrence for professionelle. Alle kan være med, og man behøver ikke at tegne logoet fikst og færdigt. Vi vil også gerne bare have ideerne frit fra leveren, siger Merete Nygaard, der lige er tiltrådt som projektleder for Sundtoldens Dage, og Mette og Søren Damving, der bistår med markedsføringen.

 

Sundtoldsmarkedets formål er at formidle Helsingørs sundtoldshistorie til de besøgende på markedet. Det er for alle aldre.

 

Symbolet på det hele

Et logo består typisk af et navn og et symbol. Navnet er Sundtoldens Dage, så det er symbolet, der er den store udfordring. Det skal kunne bruges alene og sammen med billedet af museumsinspektør Lars Bjørn Madsen med skibsklarerens høje hat. Det billede vil også blive brugt som blikfang for Sundtoldens Dage. “Alle kan indsende forslag uden at skulle bekymre sig om færdiggørelsen. Brug fotos, tegninger, klip eller bare en beskrivelse af dit logoforslag. Find ind til, hvad du synes er kernen i Sundtoldens Dage”, står der i oplægget.

Inspiration kan du finde på Helsingør Dagblads hjemmeside, helsingordagblad.dk. Under emnet “Sundtoldens Dage” øverst på siden, er der udvalgte artikler om Sundtoldsmarkedet og Sundtoldens Dage – gratis, så alle kan se dem.

 

Sådan gør du
Dine forslag skal indleveres senest søndag den 15. marts. Send en mail til mfred@helsingor.dk mærket “Logo”, eller læg et brev i postkassen i den grønne port i Skibsklarerergården i Strandgade.

Postadressen er:
Skibsklarerergården
Sundtoldens Dage
Merete Nygaard
Strandgade 91
3000 Helsingør

 

Se forslagene på nettet
Museernes dommerpanel vælger den bedste idé og overrækker gevinsten, som er en historisk Sundtoldsmiddag for to torsdag den 13. august.
Den 1. april bringer vi resultatet af logo-konkurrencen i avisen, og på helsingordagblad.dk kan du samme dag se de indsendte forslag.

Artiklen sidst ændret: 19. februar 2020 10:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018