Fra kunstinstitution til klasseværelse


Af Nanna Rasmussen

Munkeruphus i Dronningmølle åbner som udeskole for kunst og natur under corona-krisen. Tilbuddet skal afhjælpe skolernes mange logistiske udfordringer med at følge regeringens retningslinjer for udendørs undervisning og god afstand mellem børnene, men skal også sikre at kunst og natur bliver en vigtig del af skoleskemaet i denne tid og for fremtiden.

Børnene har brug for naturen og kunsten netop nu, siger Munkeruphus’ leder Line Kjær.

“Hvis vi kan bidrage til, at der bliver lidt højt til loftet igen ved at undervise børnene udenfor, men også ved at skabe noget sammen og få afløb for en masse ting via kunsten, så er det et lyspunkt i denne mærkelige tid”, siger hun.

Munkeruphus stiller ikke alene sine faciliteter og udearealer til rådighed, men vil også tilbyde udendørs workshops med kunstnere, der underviser børnene sammen med skolernes billedkunstlærere, så den svære situation vendes til noget positivt. På den måde giver det ikke kun børnene nogle unikke oplevelser, men også muligheder for indtægter for kunstnerne, der er hårdt ramt økonomisk af krisen.

I første omgang skal børnene møde de to kunstnere Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen.

Fra 1. maj til 7. juni vises i Munkeruphus’ have en række udendørs værker af Studio ThinkingHand samt en film lavet i samarbejde med I DO ART Agency om en udstillings vej igennem corona-krisen.

Artiklen sidst ændret: 21. april 2020 12:53

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018