Karrysild til påskebordet


Af Nanna Rasmussen

Foto: coop.dk

Der er delte holdninger om, hvad der hører sig til et rigtigt påskebord, men hjemme hos os er karrysild et absolut must. Den skal selvfølgelig være hjemmelavet, og så skal den pyntes fint op med rødløg, kapers og æble. Jeg har ladet mig inspirere af en opskrift fra Coop men med variation efter, hvordan jeg bedst kan lide den selv.

Hvis du tænker, jeg/vi skal ikke fejre påskefrokost på grund af den altoverskyggende corona-smitte, så forkæl bare dig selv og evt. dine “bolig-medlemmer” med denne lækre tilføjelse til påskebordet.

 

Karrysild til 8 personer

Ingredienser: 

2 æbler

2 små rødløg

1/2 bundt dild

1 tsk. sukker

3 tsk. karry

3 dl creme fraiche (16 %)

2 glas marinerede sild (540 g/250 g drænet vægt)

4 spsk. kapers

4 spsk. kogende vand

Salt og peber

Karse

 

Sådan gør du: 

1. Kom de marinerede sild i en sigte, så sildelagen kan dryppe fra.

2. Kom sukker, karry og kogende vand i en skål, og rør rundt til sukkeret er opløst

3. Pil rødløgene og skær det ene i små tern og det andet i tynde ringe.

4. Skræl æblerne, og skær dem i små tern.

5. I skålen med karry, sukker og vand blandes cremefraiche, æble og rødløg i tern.

6. Smag til med salt og peber, og hak halvdelen af dilden fint og kom også i karrycremen.

7. Skær de afdryppede, marinerede sild i mindre stykker (den størrelse, du ønsker). Vend sildene i karrycremen.

Anret hele baduljen i en skål og pynt med kapers, løgringene og karse.

 

Kom den på lækkert rugbrød evt. med æg til – and enjoy!

 

 

 

Artiklen sidst ændret: 6. april 2020 10:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018