UGE 7: Knogler og camouflage på Øresundsakvariet


Af Nanna Rasmussen

På Øresundsakvariet i Helsingør handler vinterferien i år om knogler og kamuflage.

Hele uge 7 vil gæster kunne røre ved levende havdyr bag akvariets kulisser og lære om havdyrenes fænomenale kamuflage-teknikker og i Auditoriet bliver en række fiske-skeletter fra Zoologisk Museum udstillet, siger Tina Andersen fra Øresundsakvariet.

 

Fladfisk har normal fiskefacon, når de klækkes, men senere under bundfældningen sker der en række forandringer i skelettet.

Hvordan ser en rødspættes og en knurhanes skelet egentlig ud i sin helhed? I vinterferien har vi lånt forskellige fiskeskeletter fra Zoologisk Museum, og flere af fiskene kan du også se i levende live i vores akvarier. Det traditionelle kamuflage-tema suppleres i år med en udstilling med fiske-skeletter i vores Auditorium, fortæller Tina Andersen, der er ansvarlig for Øresundsakvariets arrangementer.

Blandt flere andre skeletter, kan man se skelettet fra en rød knurhane og et flot komplet rødspætte-skelet, hvorefter man kan se den levende version i vores akvarier i udstillingen.

 

Sæt alle sanser i brug, når du får lov at røre ved vores levende havdyr.

Flere gange om dagen, hver dag i uge 7 kan du deltage i vores ”Rør ved levende havdyr,”, hvor en biologiformidler vil fortælle om de mange forskellige teknikker, som havdyrene bruger for at gemme sig.

Ud over “Rør ved levende havdyr “og knogle-udstillingen i auditoriet, vil det være muligt at deltage i en quiz om havdyrenes kamuflage-evner.

Alle aktiviteter er inkluderet i entrébilletten til Øresundsakvariet i hele uge 7.

Artiklen sidst ændret: 5. februar 2020 18:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018