Krimi når biografen er lukket


Af Nanna Rasmussen

Camilla Grebe er prisbelønnet for flere krimier af Det Svenske krimiakademi.

Prisvindende krimi “Skyggejægeren”

Den prisbelønnede svenske krimiforfatter Camilla Grebe har nu også fået sin krimi Skyggejægeren udgivet på dansk. Camilla Grebe blev for anden gang på tre år udpeget af Det Svenske Krimiakademi som vinder af prisen for årets svenske krimi 2019 med netop bogen Skyggejægeren.

Skyggejægeren er en krimi om en uopklaret sag og de kvindelige efterforskere, der i årenes løb beskæftiger sig med sagen – Britt-Marie i 70’erne, Hanne i 80’erne og Malin i 2019. Skyggejægeren er en fritstående fortsættelse af krierne Dvalen (2019), Husdyret (2018) og Når isen brister (2016).

 

Skyggejægeren

Handling

En februarnat i 1944 bliver en kvinde fundet myrdet i en lejlighed i Stockholm. Hun bløder fra baghovedet og fra hænderne, der med et stort søm er naglet fast til gulvet. Morderen bliver aldrig fundet.

I 1970’erne starter Britt-Marie som ung betjent hos Östertuna politi i Stockholm. Hun kæmper med at finde sin plads i politienheden og skal samtidig balancere familie- og arbejdsliv.
En dag bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Det lyder kun alt for bekendt, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på nøjagtig samme bizarre måde tredive år tidligere. Hvad er morderens motiv? Og kan man nå at stoppe ham, inden han slår til igen?

Krimien er på 400 spændingsmættede sider og koster 200 kroner.

Artiklen sidst ændret: 17. marts 2020 10:47

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018