Kvalitets-genbrugs-tøj i Brostræde


Af Julie Andersen

28-årige Henriette Karlsen har selv en baggrund som anbragt barn med en opvækst præget af omsorgssvigt og misbrug. I dag bruger hun alle sine kræfter på at hjælpe børn og unge, der er i samme situation, som hun selv var. Privatfoto

Hun har allerede indsamlet 70 kasser genbrugstøj, og butikken i Brostræde er næsten klar til at slå dørene op.

Henriette Karlsen står bag et helt nyt og anderledes koncept, der kommer til Helsingør den 29. februar: Elle’s sociale tøjbutik.

Her vil den 28-årige iværksætter og socialarbejder donere tøj til udsatte børn og unge.

– Fra mit arbejde med udsatte børn ved jeg, at det ikke er særligt sjovt at se alle vennerne få dyre jakker og fedt mærkevare-tøj, når man selv må nøjes med at gå ned i en Røde Kors-butik én gang om året. Derfor vil jeg gerne give de her udsatte børn og unge noget kvalitetstøj og en god oplevelse, siger Henriette Karlsen.

Henriette Karlsen har gennem flere år arbejdet med socialt udsatte, og hun har også selv en baggrund som anbragt barn med en opvækst præget af omsorgssvigt og misbrug. I dag bruger hun alle sine kræfter på at hjælpe børn og unge, der er i samme situation, som hun selv var – og hun er bl.a. stifter af foreningen ‘De Stærke Børn’, der er en frivilligbaseret forening, som tilbyder udsatte børn og unge anonymt samvær og rådgivning.

 

Artiklen sidst ændret: 1. februar 2020 10:34

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018