Lækre, luftige og lune hjemmebagte boller


Af Dorthe Carlsen

Her kommer så opskriften på nogle lækre, luftige boller. Blanke på toppen og perfekte til fødselsdagen eller bare til en god kop the eller varm cacao.

Jeg har hentet inspiration i Meyers opskrifter, men opskrifter bliver altid lidt anderledes, når jeg går i gang 🙂

De smager perfekt med en syrlig appelsinmarmelade.

 

Ingredienser

2 dl mælk

3 dl koldt vand

35 g gær

1 æg

900 g hvedemel

65 g sukker eller 1 spsk honning

1 tsk salt

50 g smør

½ tsk kardemomme

1½ dl rosiner, hvis man har lyst til det

 

Pensling

1 æg

 

Sådan gør du:

Start med at lun smørret en smule.

Opløs gæren i en skål sammen med vand og mælk. Rør indtil gæren er helt opløst. Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vandet. Kom mel, sukker/honning og salt i skålen. Rør godt. Hæld det afkølede smør i.

Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.

Hvis du vil have rosiner i, skal de i nu.

Det er godt at ælte lang tid. Ælter du i hånden kan 5-7 minutter føles som evigheder. Ælter du på maskine er det let at vente de 5-7 minutter, det tager, at få dejen glat, blank og smidig.

Dæk skålen til med film, og lad den stå mindst 1 time.

”Slå dejen ned” – det betyder bare, at du ælter den igennem og former den størrelse boller, du ønsker.

Jeg plejer at få omkring 15 boller ud af denne opskrift.

Lad bollerne hæve i 1-2 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, så de får en flot, blank overflade.

Bag bollerne ca. 10-12 min. ved 200°.

Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.

Artiklen sidst ændret: 1. februar 2020 22:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018