Mads Langer koncert: Intensiteten steg


Af Dorthe Carlsen

HelsingørLIV har en ambition om at være der, hvor tingene sker i vores område. Er der begivenheder, koncerter, forestillinger, der kan anmeldes, vil vi gøre alt for at være der. Vi spurgte ud i vores netværk om der var en derude, der ville anmelde Mads Langer koncerten, fredag den 7. februar. Hurtigt kom Pippi-beskedden fra Berit Elmark. “Ja, det har jeg aldrig prøvet før. Det tror jeg godt, jeg kan! 

Schyyyyy!!!

Det var nogle rasende dygtige musikere, der var landet med Langer i Kulturværftet her til aften. Seks stks havde han med, og fra Rødovre til Havanna havde han scannet markedet og allieret sig med de bedste. Det gør og tør man kun, når man selv også er rigtig dygtig og ikke bange for at blive overgået. Men Mads Langer er dygtig og han blev ikke overgået. Højst overdøvet af et højtsnakkende publikum.

Mads Langer er singer- og songwriter af den gamle skole, der har taget hele turen og ikke bare er dumpet ned på scenen fra et eller andet talentshow. Han kan sit håndværk og han er en generøs musiker, der ikke alene deler ud af sin kunst og kunnen, men også af sit private liv og tanker og historier om hvordan han som barn brugte musikken som skjold mod en svær verden, om jamsessions på Lades Kælder og koncerter for fulde danskere på skiferie, samt ikke mindst om hvordan han nu skriver om sine angstanfald og dæmoner.

Helt alene startede han på scenen og han kan synge Værftet op med sin guitar. Han kan også smigre sit publikum – hele tre gange fik han sagt Helsingør i løbet af de tre første numre og inden aften var omme, rundede vi syv gange på både dansk og engelsk, og det kan vi jo godt lide, så vi kvitterede med varme og klapsalver, og som koncerten skred frem var band og publikum i den grad i sync og syng-med humør, så der blev ”åhheet” højlydt.

Først skulle vi imidlertid lige lidt i gang, og skal man finde noget at sætte fingeren på i aften, så var det at der var lige lovlig lang indflyvning med stille numre, og da bandet så endelig kom på, så var det med guitar og keyboard solo, hvilket ikke helt fangede, og så gik snakken i gang blandt det i øvrigt ellers modne publikum

Faktisk gik snakken så højt flere gange hos en fjerdedel af publikum i hjørnet, at de resterende tre fjerdedele højlydt hyssede med schyyyy op til flere gange, hvilket også blev noteret og anerkendt fra scenen.

Men da vi endelig kom rigtig i gang, så svingede vi alle i takt med scenen, sang og klappede med og nød at både lyd, lys og musikere var ”Flawless” sammen med en veloplagt og nærværende Mads Langer.

Det var en god aften i Kulturværftet. Rigtig god aften. Fire store mikrofonstativer ud af seks mulige, og tak til alle jer, der schyyyede højt. I fik dem sørme til at tie.

Artiklen sidst ændret: 8. februar 2020 12:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018