Nordsjæl inviterer til en-dags musikfestival i Hammermølleskoven


Af Helsingør Dagblad

For tredje år i træk ruller Kulturhuset Bølgen sammen med cirka 30 frivillige medarbejdere en magisk musikfestival ud i skoven i Hellebæk, med den gamle våbensmedje på Hammermøllen som kulisse.

Festival: Musikfestivalen Nordsjæl giver som navnet mere end antyder mikrofonen til en udvalgt skare af nordiske kunstnere, der i løbet af festivalen fra scenen sætter både liv, lyd og ord på, hvad det vil sige at være nordisk.

– Det er kunstnere med nordsjælen helt ind i hjertekulen, der kommer i år, lover arrangørerne Udita Budde og Casper Skovgård fra Bølgen.
Festivalen holdes på én dag – nemlig på lørdag den 7. september fra kl. 14.00-23.30. Og vejret skal ikke være nogen hindring. Vi er jo i Norden! Billetsalget er igang og billetter a 350 kroner kan købes via www.nordsjael.dk. Børn under 15 år kommer gratis ind.

Spændende og kompetent nordisk musik
Musikken spreder sig fra de fine og enkelt nuancerede til den mere bastante musik fremført af danske, svenske, islandske, finske og norske musikere, nemlig Sorten Muld (DK), Hoven Droven (S), Hajk (N), Svarvar Knutur (IS), Mirja Kjippel (FIN), Nordsind (DK), Melon Monday (DK).

– Med Nordsjæl slipper vi den nordiske tone fri, og inviterer alle til at bygge bro mellem mennesker og landegrænser, lyder det fra arrangørerne.

– Vi har sørget for et godt udvalg af mad og drikkevarer og nogle helt særlige rammer, hvor lyset fra lamperne skaber nye rum i mørket, der falder på. Man kan tage familien og vennerne med til Nordsjæl, komme ned i tempo og op i tempo, og nyde en festival med masser af nærvær. Vi sørger for, at du hverken kommer til at mangle magi, mad eller musik, lover de to arrangører og de 30 frivillige hjælpere.

Mere om kunstnerne
Sorten Muld har med sin blanding af skandinavisk folkemusik og electronica defineret genren folktronica. Det har givet dem to priser ved Danish Music Awards og skabt en nærmest kultlignende status omkring det gamle århusianske band.

– Vi glæder os til at opleve at deres magiske univers går i symbiose med Nordsjæl, siger Casper Skovgaard.

Bandet Hoven Droven har taget deres folkemusiske sangskat og lavet heavy-arrangementer ud af den. De er med sine energiske og medrivende koncerter blevet et af de helt store livebands i Sverige. Så spænd danseskoene og gør klar til en energiudladning af dimensioner, når Hoven Droven indtager Skoven, siger han.

Hajk er unge fremadstormende nordmænd, som de sidste par år har rejst verden tynd for spille deres melankolske, grov-svingende og poetiske pop, og nu præsenterer Nordsjæl dem så.
Enhver, der allerede har haft mulighed for at opleve en præstation af Svavar Knútur, vil huske det i lang tid. Hans forestillinger er en følelsesmæssig rutsjebane mellem tårer og grin. Han tager lytterne ind i sit magiske verden og vil ikke slippe dem igen så hurtigt. Svavar Knuturs koncerter har været meget roste, både af islandsk og international presse, og Svavar er Nordsjæls helt egen huskunster.

– Alt gik op i en højere enhed sidst han stod i skoven og mon ikke magien opstår igen, håber de to arrangører.

Mirja Kjippel er en finsk singer-songwriter, som forener vildskab, poesi og melankoli i smuk og intensiv musik.

– Nordsind er ikke for alle og enhver, ej heller til alle tidspunkter; det kræver ro og eftertænksomhed at forstå bandets porøse soundscape. Rene guitarstrøg, flimrende støj og pludselige blast beats danner grundlaget for Nordsinds atmosfæriske efterårsrejse. Det smukke blandes med det grimme, helt uden vokal. Uanset hvad du synes om deres univers vil Nordsind være en oplevelse du sent vil glemme, lover Casper Skovgaard.

– Og så har vi i vores lokalområde fundet Melon Monday, en lille usleben diamant. Deres dejligt simple lydunivers og fine sange passer perfekt ind i skoven, så det er en fornøjelse at lade dem åbne Nordsjæl 2019 på scenen kl. 14.00, siger Udita Budde og Casper Skovgaard.

FAKTA
Billetpris: 350,- kr.
Dato: lørdag d. 7. september 2019
Festivalen begynder kl. 14:00 og slutter kl. 23:30.
Køb billetten på www.nordsjael.dk
Børn under 15 år har gratis adgang med voksne.
For mere praktisk info, se www.nordsjael.dk

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2020 16:56

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018