Nu åbner Cafe CABAS i Snekkersten


Af Dorthe Carlsen

Seham Kassem på 22 er en af de borgere i beskyttet beskæftigelse, der hver dag møder ind på arbejde i den nye café. Foto: Torben Sørensen.

Snekkersten Idrætscenter har haft adskillige forpagtere gennem tiden, der alle har forsøgt at drive café – uden at det økonomiske grundlag har været tilstede. Nu er CABAS – der tidligere hed Center for Job og Oplevelse – gået til opgaven og har åbnet et moderne mødested, hvor borgere i beskyttet beskæftigelse står i køkkenet og serverer mad. Caféen er åben om eftermiddagen. Café CABAS skal være et hyggeligt sted at mødes for dem, der bruger idrætsanlægget men også for dem, der arbejder og bor i området. En rigtig café med grønne planter, bløde puder og rigtig mad på menukortet, fortæller Christina Dahl, der af leder af CABAS, som er et center under Helsingør Kommune for voksne med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser.
Håndskårne fritter og øko sodavand
Café CABAS vil skrue gevaldigt op for kvaliteten af råvarer i forhold til, hvad man typisk møder i et hal-cafeteria.
– Vi gentænker den sædvanelige cafeteria menu og serverer i stedet fx håndskårne kartoffelfritter af sød kartoffel med havsalt, økologiske øl og sodavand, toast med cheddar, kalkun og sennep og en lækker hjemmebagt kage, siger Christina Dahl.
Hver morgen møder 6-7 borgere ind i caféen for at bidrage til madlavning, opvask, rengøring og alle de andre opgaver, der er påkrævet i et storkøkken – sammen med køkkenets øvrige personale. Køkkenet i caféen producerer nemlig også mad til alle de andre tilbud under CABAS samt til HelsingUng.
Seham Kassem er 22 år er en af dem, der arbejder i café CABAS. Og hun er vild med det.
Seham Kassem og de andre møder fra kl 8-14 hver dag. Der er brug for struktur og skemaer, der præcist beskriver arbejdsopgaverne, så arbejdspladsen er et trygt sted at komme. For så får man måske også lyst til melde sig ind i idrætsklubben. Og det er en del af pointen med at caféen ligger i et idrætscenter, fortæller Christina Dahl. Der skal være en god balance mellem tryghed og et tilpas niveau af udfordringer.

Artiklen sidst ændret: 1. marts 2020 20:58

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018