Opskrift på cremet hummus


Af Nanna Rasmussen

I dag er det international hummus-dag! Og derfor bringer vi dig her en lækker opskrift på en dejligt, cremet hummus.

  • 6 1/4 dl kogte kikærter – drænet og renset
  • 3/4 dl tahin
  • 1/3 dl ekstra jomfru oliven olie
  • 1/3 friskpresset citronsaft
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ tsk. havsalt
  • 3/4 dl vand, eller mere  hvis nødvendigt
  • paprika eller persille til pynt

Det skal du bruge: 

Du får brug for en foodprocessor, og ellers kan en stavblender også klare jobbet, hvis blot du tilføjer ingredienser lidt ad gangen – ellers har min det i hvert fald hårdt.

Kom kikærter, tahin, olie, citronsaft, hvidløg og salt i foodprocessoren og blend til hummussen får en cremet konsistens – tilføj vandet efter behov og blend igen.

Smag til og pynt med paprika og evt. persille. Rist evt. nogle pitabrød på panden i en smule olie, skær dem i trekantsstykker og spis dem samme med hummussen.

Artiklen sidst ændret: 13. maj 2020 15:59

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018