Så fik Egeværk nøglerne til herlighed-hallerne


Af Nanna Rasmussen

- I Danmark står mange dygtige håndværkere på skuldrene af fine traditioner, siger Mette Bentzen, her sammen med Lasse Kristensen. De to har skabt succesvirksomheden Egeværk, der nu flytter til Helsingør. Foto: Rasmus Cornelius Nielsen

Den internationale succesvirksomhed Egeværk vil, som Helsingør Dagblad tidligere har skrevet om, flytte Hundested til Helsingør. Nærmere bestemt på Industrivej, hvor de har erhvervet 850 kvadratmeter i de syv meter høje industrihaller.

 

Nøglen til Egeværk 2.0

Så kom dagen hvor vi fik nøglen til vores nye sted. Se med fra Industrivej 12 i Helsingør, hvor Egeværk 2.0 om blot 10 uger slår dørene op.af Ketilstadir

Posted by Egeværk on Sunday, March 1, 2020

Her skal Egeværk bo i fremtiden. Egeværk 2.0 er klar til at rykke ind  i maj måned. Videoen er produceret for Egeværk.

 

Her vil stifterne og indehaverne af Egeværk, ud over at videreføre deres virksomhed, grundlægge et helt nyt koncept, det første af sin art i Danmark, nemlig et mekka for makers, danske og internationale håndværkere, designere og kunstnere, der på udstillinger og i åbne værksteder vil udøve deres mange forskellige innovative håndværk og design.

Virksomheden har udset sig Helsingør, dels fordi de gamle industrihaller er velegnede til formålet, dels fordi Helsingørs historie tiltaler Egeværks indehavere, Mette Bentzen og Lasse Kristensen, begge udlært som snedkere hos P.P. Møbler i Allerød, begge med sølvmedaljer, som er tophæder for svendeprøverne.

Siden har Lasse Kristensen vundet både danske og nordiske mesterskaber i møbelsnedkeri.

– Helsingør har en fortid som værftsby, og stolte håndværk har præget området. Vi har mødt mange møbelsnedkere, som i sin tid er blevet udlært på det gamle Helsingør Værft, sagde Mette Bentzen til Helsingør Dagblad. Hun fortsatte: – Historien er med til at skabe et tilhørsforhold. Og det kan man godt mærke, når man går i Helsingørs gamle gader.

Artiklen sidst ændret: 3. marts 2020 16:46

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018