Så let laver du plantefarvede æg


Af Dorthe Carlsen

Æg hører påsken og foråret til. Hønsene lagde ikke mange æg i løbet af vinteren, men når lyset vendte tilbage, begyndte de at være produktive igen – og ikke mindst: De første kyllinger kom til.

Derfor er der også en tradition for at pynte op med æg til påske. Vi maler på dem. Vi triller med dem. Vi hænger æg lavet af pap, perler eller rigtge æg, hvor æggeblomme og hvide er pustet ud og de efterfølgende er blevet dekorerede.

Men de kan også plantefarves. Ved at bruge naturens egne farver, så man smukke æg i jordfarver. De kan efterfølgende dekoreres ved at ridse mønstre med en skarp kniv eller syl.

Du har sandsynligvis det meste derhjemme.

Sådan gør du :

Løgskaller = gulbrun

Rødløg = rødlig farve

Rødkål = lilla/blå

Kaffegrums = brunlig

Teblade = flere nuancer af naturfarver

Rødbede = rødlilla

Blåbær = blå

Paprika = orange

Gurkemeje = gul

Du sætter en gryde vand over. Spar ikke på vandet. Det skal efterfølgende kunne dække æggene. Kom den ingrediens i, der skal give farve ned i en gryde med vand, og lad det koge (uden æg) i 20 min.

Si vandet og kog ægget stille i det farvede vand i 10 minutter.

Lad æggene stå i det varme vand,så længe du har lyst. Farven bliver kun dybere.

Skyl æggene i koldt vand. Nu er de færdige, og du kan begynde at ridse mønstre i dem, hvis du vil. De er også smukke uden.

Man kan vist også spise æggene. De skal så i koldt vand efter at have kogt ti minutter i det farvede vand, men det har nærværende skribent ikke prøvet.

God fornøjelse med æggene til påske.

Oplysninger om materialer og farver er fundet på kitchen4kids.dk

 

Artiklen sidst ændret: 27. marts 2020 08:14

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018