Scherfigs dyr og truede ord


Af Nanna Rasmussen

Nivaagaards Malerisamling udgiver undervisningsmaterialer om Scherfigs dyr og truede ord. Scherfig er kendt af alle børn. Her hans maleri Elefanternes Kirkegård, 1941. Folketinget. Copyright. LAMBERTH.

Nivaagaards Malerisamling har netop udgivet to undervisningsmaterialer – Vild med dyr og Vild med ord – på museets hjemmeside www.nivaagaard.dk, hvor børn kan fordybe sig i kunsten med både truede dyr og ord.

Mens mange skoleklasser har ventet forgæves på at besøge den populære særudstilling “Hans Scherfig. Myter og drømme” har museets undervisningsansvarlige udviklet et undervisningsmateriale Vild med dyr for børn i 1.-5. klasse, som lærerne kan gøre brug af nu, hvor de ikke har mulighed for at komme på museet med deres skoleklasser som planlagt.

Her kan børnene blive klogere på Hans Scherfig og alle hans dejlige dyr, hvoraf mange i dag er truede dyrearter. Materialet veksler på en sjov og involverende måde mellem tekststykker, skrive- og tegneopgaver. Undervisningsmaterialet er udsendt til skolenetværk, men er også blevet delt lystigt på museets Facebook-side af brugere i hele landet, som nu får mulighed for at besøge Scherfigs jungle og savanne med børnene.

Skoleklasser, der bor tæt på Nivaagaards Malerisamling, har også mulighed for at prøve kræfter med museets andet nyudviklede undervisningsmateriale VILD MED ORD, som foregår i ’Reservat for truede ord’ i Nivaagaards Park.

Her skal eleverne på en underholdende og aktiv måde arbejde med ord – både de ældre og truede og de nye og spirende ord. De skal arbejde sammen i små grupper, hvor de skal på ordjagt i parken, træne at navigere efter kort og anvende ordbøger til ords betydninger. De skal også reflektere over deres eget sprogbrug og samarbejde med hinanden om at skrive små historier.
Vild med ord er for elever i 3.–5. klasse og består af et elevmateriale og en lærervejledning.

Begge undervisningsmaterialer er udviklet til skoleklasser, men kan også benyttes af familier, der vil fordybe sig i dyrenes og ordenes kunstneriske univers sammen med deres børn.

Man kan besøge kunstsamlingen online på www.nivaagaard.dk, hvor det også er muligt at besøge hele kunstsamlingen digitalt og se en række små filmpræsentationer, hvor museumsdirektøren fortæller om udvalgte værker i udstillingen – mens man venter på genåbningen.

Artiklen sidst ændret: 1. maj 2020 15:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018