Server din egen kransekage til nytår


Af Dorthe Carlsen

Hjemmelavede kransekage er nemmere at bage end man måske lige tror. Der skal kun fire ingredienser til og så er det et rigtigt hyggeprojekt, som belønner sig nytårs aften. De kan også fint bages et par dage i forvejen og også fryses ned og spises senere – hvis der ellers bliver noget til overs.

30 minutter / 8 personer:

Kransekagemasse

  • 500 g ren rå marcipan
  • 200 g sukker
  • 100 g æggehvider

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 30 g pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du

1: Rør sukker og æggehvider sammen. Lad det trække i op til en time indtil sukkeret er opløst i æggehviden.
”Sukkerhviden” æltes ind i marcipanen indtil massen har en ensartet konsistens.

2: Del massen i passende størrelser: ca. 8-10 stk. og form dem til aflange ”barer”.

3: Lad dem stå i 30 minutter og glat dem yderligere evt. med lidt fugtede fingre.

4: Bag kransekagerne i en forvarmet ovn i 8-10 minutter på 200 grader.

5: Lad kransekagerne afkøle.

6: Pisk glasuren ud af flormelis og æggehvider til den er tyktflydende, og klem den ud an sprøjtetylle på de afkølede kager.

Enjoy & Godt nytår! x

 

Artiklen sidst ændret: 30. januar 2020 23:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Hvad synes du om mediernes dækning af coronavirus?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018