Smagfuld tomatsuppe til en kold vinterdag


Af Nanna Rasmussen

Når temperaturen udenfor rammer nulpunktet, er det tid til at finde de gode suppeopskrifter frem. I vinterperioden elsker jeg en god suppe, særligt de blendede supper, der kommer i mange farver og som er lækre, bløde for mund og hals. Der er også en masse goder ved supper, for det første er de super nemme at lave og så giver de mæthed samt masser af vitaminer og mineraler for få kalorier.

Jeg tager udgangspunkt i Arlas opskrift på tomatsuppe, men har ændret lidt i ingredienser, fyld og tilbehør for at tilføje lidt mere smag og fylde.

Sæt i gang, din mave vil elske den.

Ingredienser

20 g smør
2 spk olivenolie
1 zittauerløg i skåret groft
1 stort grofthakket fed hvidløg
1 1/4 tsk groft salt
1 tsk sukker
3 gulerødder skåret i mindre stykker (ca. 175 g)
1 dåse hakkede tomater
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk sød paprika (valgfrit)
Friskkværnet hvid peber
Tørret basilikum

Fyld

150 g suppenudler eller suppehornspasta

Tilbehør

Creme fraiche

Brød fx groft hvidløgsflute

Saltede græskarkerner

 

tomater
Ud over lycopen indeholder tomat E-vitamin, betacaroten og C-vitamin, som også booster immunforsvaret.

 

Sådan gør du

1)  Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.

2)  Tilsæt salt og sukker og svits løg og hvidløg i gryden i ca. 2 min.

3)  Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (Eller til gulerødderne er møre).

4)  Blend derefter suppen, til den er helt glat. Hæld den tilbage i gryden og bring suppen i kog igen.

5)  Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme, under låg i yderligere 10 min ca. og rør af og til. Pastaen skal være mør, men ikke blød.

6)  Smag tomatsuppen til med salt og peber og server med tilbehør

7)  Sæt dig til bords og spis 🙂

 

Velbekomme!

Artiklen sidst ændret: 13. februar 2020 11:03

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018