Sommerresidensen i Italien blev starten på et vineventyr i Helsingør


Af Nanna Rasmussen

Foto: Lars Johannessen

En spirende idé

I ti år nød tidligere ejendomsmægler John Ulrich fra Espergærde tilværelsen som pensionist med sommerhus i det nordlige Italien. Men John Ulrich kunne ikke lægge lysten til at skabe nyt fra sig, så under de mange ophold under den norditalienske sol, fik han ideen til at importere vin netop fra området Piemonte, hvor sommerhuset lå.

Det har mange andre gjort, men John Ulrich var helt tæt på producenterne, og det er han stadig, selv om antallet af producenter er vokset gennem årene.

“Jeg fik under mine mange ophold kontakt til mindre lokale vinbønder, der med omhu og kærlighed dyrkede druen Barbera. Den drue har jeg altid fundet spændende, så det gjorde beslutningen om at blive vinimportør ganske let. Især da jeg oplevede den professionalisme og ildhu, vinbønderne gik til arbejdet med druedyrkningen på”,

fortæller John Ulrich, der i dag har rundet 78 år, men ikke på nogen måde har tænkt sig at drosle ned på arbejdet med vinimporten og de tilhørende aktiviteter.

 

Barbera Vinimport
Producenten hos La Caplana, hvorfra der købes hvidvine.

Det vidner de mange aktiviteter, der fulgte i årene efter vinimporten, der blev en realitet, om. For selv om Barbera-druen var udgangspunktet, så fulgte andre druer nærmest naturgivent med.

“For det første er det umuligt at have en import fra området uden også at have Nebbiolo-druen repræsenteret, og derfra bredte vores interesseområde sig hurtigt videre i dels Piemonte men også til andre berømte vinregioner i landet. Amarone og Ripasso fra Veneto, Chianti, Brunello fra Toscana og Primitivo fra Puglien. Dejlige vine fra Etna og det øvrige Sicilien samt fra de nordligste egne; Sydtyrol og Valtellina i Lombardiet”, fortæller John Ulrich videre.

Gennem årene er antallet af forskellige vine til stadighed vokset, og både hvidvine og portvine er kommet til det i dag vidtfavnende udvalg.

“Et særligt kapitel er blevet en mindre import fra Pyrenæerne og Rioja Alavesa i Spanien, som på tilfældig vis har åbnet vores smagsorganer for god kvalitet til fornuftige priser, så vi nu kan præsentere 20 forskellige vine fra disse områder”, fortæller John Ulrich.

 

Barbera Vinimport
Barbera Vinimport har ingen fysisk butik men sælger sine vine gennem hjemmesiden www.barberavinimport.dk og ved forskellige vinudstillinger.

 

Vinhotel og kælder

Man kunne forestille sig, at alene vinimporten gav rigeligt med arbejde og også var rigeligt for den initiativrige tidligere ejendomsmægler. Men sådan er det ikke med John Ulrich. Tingene skal helst vokse omkring ham – og gerne i et ganske hurtigt tempo.

En stadig voksende vinimport gjorde det nødvendigt med et lager. Det var dog ikke nok for John Ulrich, som tænkte i kreative baner, da han udviklede lageret.

Lageret er nemlig vokset til et vinhotel med en tilhørende vinstue på 130 kvadratmeter på Fabriksvej 8-10 i Helsingør. Her opbevares vinen under rette temperaturforhold, og her arrangeres vinsmagninger for både private og virksomheder.

“Både vinhotellet og vinstuen er blevet vigtige for mig. Her er det dels muligt at opleve mennesker, der nyder de dejlige druer, det er muligt at give mennesker en særlig oplevelse omkring vine, og det er oven i det blevet muligt at sikre, at den vin, folk nyder, er behandlet og opbevares, så godt det er muligt”, fortæller John Ulrich.

 

barbera vinimport
John Ulrich og hans hustru Birgit i Barbera Vinimports smukke, rummelige vinstue. Foto: Lars Johannessen

“Vi har derfor indrettet en form for vinhotel, www.winehostel.dk, hvor interesserede kan leje sig ind. Ikke som personer – men med den vin, de gerne vil have opbevaret. Vi sikrer så, at vinen bliver behandlet rigtigt, indtil vinen skal nydes. Det gælder temperatur, fugtighed og lysforhold”, fortæller han.

Vinstuen er den anden del af ”lageret”. Her er der plads til alle former for arrangementer, der handler om vin.

“Det gælder lige fra vores egne vinsmagninger til virksomheder, der ønsker et arrangement ud over det sædvanlige til private arrangementer”, fortæller John Ulrich.

Det, der begyndte som sommerferie i Norditalien, har derfor udviklet sig til en større vinimport fra det nordlige Italien til Sicilien i syd, til Spanien og til portvin fra Portugal. Og ikke at glemme til et hostel for vin i Helsingør og en vinstue, der giver mulighed for spændende vinarrangementer af enhver slags.

 

Du er velkommen til at kontakte Barbera Vinimport ved spørgsmål angående en ordre eller for at få mere information om deres varer.

 

Barbera Vinimport
Fabriksvej  8-10
3000 Helsingør
www.barberavinimport.dk
Telefon: 4083 1450

Artiklen sidst ændret: 12. marts 2020 10:00

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018