Lammekølle til påske


Af Nanna Rasmussen

Lam kan spises hele året, men mange af os forbinder ofte en god lammesteg med påsken – og typisk er den en del af det overdådige påskebord. Mon ikke den finder vej til bordet igen i år? Her kommer i hvert fald en opskrift på lammesteg med masser af smag i.

6 personer

Ingredienser: 

1,5 kg lammekølle uden nøgleben

3 fed hvidløg

2-3 kviste frisk rosmarin

3 spsk. olivenolie

Groft salt

Peber

 

Tilberedning:

1. Rids fedtet på lammekøllen på langs med muskelfibrene med en skarp kniv uden at skære ned i selve kødet (Kig på det rå kød for at finde ud af hvilken vej fibrene løber).

2. Lav en marinade af olivenolie, rosmarinen, hvidløg og salt og peber og marinér stegen på begge sider. Lad den rå lammekølle lægge i marinaden i min. 1 time for at krydderier trænger ind i kødet.

3. Når lammekøllen har trukket i marinaden, så sæt ovnen på 175 grader (alm. ovn)

4. Når ovnen er opvarmet, ligges stegen på en rist og kommes i ovnen (Hvis du ikke har et fad med rist, så sørg for at din bagerist er ren, og sæt en bageplade med et fad evt. nedenunder stegen, så fedtet fra stegen ikke løber ud i ovnen).

5. Efter en times tid i ovnen, kan du stikker i kødet med en spids gaffel, så fedtet fra stegen kan løbe af i resten af stegetiden.

– For en rosa lammekølle skal stegen have 1 1/2 time i ovnen, og ønsker en gennemstegt steg, skal den have 2 timer ca. Prøv dig frem og sæt stegen i ovnen igen, hvis den ikke er færdig efter din smag.

– Har du stegetermometer skal stegen have en kernetemperatur på 62-64 grader for rosa og ca. 70 grader for gennemstegt.

 

God steg og god påske 🙂

Artiklen sidst ændret: 8. april 2020 11:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018