Støt fiskene i Øresundsakvariet


Af Nanna Rasmussen

Der er godt nyt for fiskene i det coronalukkede Øresundsakvarium. Der er økonomisk hjælp på vej via Mobile Pay - så man kan sikre driften og give dyrene foder og medicin. Akvariechef på Øresundsakvariet Jens Peder Jeppesen. Foto: Lars Johannessen.

Dyrene skal have det godt 

Her på Øresundsakvariet i Helsingør slår vi ikke dyr ihjel. Vi passer på dem så godt vi kan, og vi giver dem mad og ordnede forhold. Men hvis vi på grund af økonomi pludselig ikke kan det, så afliver vi dem altså ikke, vi sætter dyrene ud i Øresund igen, siger akvariechef Jens Peder Jeppesen til Lokalavisen Nordsjælland.

Sammen med det personale som opretholder et nødberedskab på det corona-lukkede Øresundsakvarium, har han oprettet en Mobile Pay-konto, hvor alle interesserede kan sætte et valgfrit beløb ind for at hjælpe dyrene.

“Vores første prioritet er at sikre, at alle vores fisk og andre havdyr har det godt. Hvis vi er tvunget til at lukke Øresundsakvariet, så er det en god ting, at vi er et lokalt akvarium med lokale fisk, så at sige. Vi vil derfor kunne sætte alle dyrene ud i Øresund igen, hvorfra de jo er kommet engang.”

 

Støt fiskene i Øresundsakvariet
Nummeret til at støtte Øresundsakvariet på Mobile Pay er: 187668.

 

“Det er sindssygt dyrt at drive et akvarium, og vi er helt afhængige af vores entreindtægter, og dem har vi jo ingen af for tiden. Når der ingen gæster er, så lider Øresundsakvariet. Så enkelt er det”, siger Jens Peder Jeppesen til Nordsjælland.

“Det er derfor, vi har sat gang i vores Mobile Pay ordning, hvor alle interesserede kan støtte med både store og små beløb. Hver en krone tæller. Og der er allerede kommet godt ind på kontoen. Pengene skal alle gå til den daglige drift, så dyrene ikke lider overlast, mens vi har lukket. Vi skal købe friske muslinger, blæksprutter og mysider eller som de også kaldes, krill, de små krebsdyr som vores fisk spiser, siger han. Vi har tabt cirka en million kroner i lukningsperioden, og situationen er yderst kritisk for vores fisk.”

Men nu kan man støtte fiskene i Øresundsakvariet ved at sende et beløb på Mobile Pay til på nummeret: 187668.

Artiklen sidst ændret: 19. maj 2020 14:37

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018