Tættere på ny vision for Nivå Centret


Af Nanna Rasmussen

Visualisering af Fremtidens Nivå Bymidte. Realiseringen af Fremtidens Nivå Bymidte er nu kommet et stort skridt nærmere.

Det sydligste indkøbscenter område skal undergå en stor forandring

Fredensborg Kommune og KFI Erhvervsdrivende Fond har indgået den endelige aftale for praktikken, hvor Fremtidens Nivå Bymidte skal bygges. Det er der, hvor det næsten helt tomme Nivå Centeret ligger i dag. Der er tale om at komme tættere på at realisere store visioner, vi har for Nivå med nye boliger, butikker og ikke mindst Fredensborg kommunens investering i et “Generationernes Hus”.

“Det er en helt afgørende aftale, som vi nu har fået på plads, og som bliver afsættet for realiseringen af de store visioner, vi har for Nivå med nye boliger, butikker og ikke mindst kommunens meget store investering i Generationernes Hus med Nivås nye skole, plejecenter, bibliotek og forhåbentlig også en svømmehal. Jeg kan derfor kun være yderst tilfreds med, at vi nu er nået i mål efter en lang og kompliceret forhandlingsproces”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen på Fredensborg Kommunens hjemmeside.

I løbet af foråret skal byrådet også vedtage den endelige strategiske udviklingsplan for Fremtidens Nivå Bymidte, som er udviklet og formuleret på baggrund af en meget omfattende borgerinddragelsesproces, inddragelse af ekspertviden om byudvikling samt en lang række tekniske undersøgelser.

 

Bred tilfredshed

KFI’s direktør med det overordnede ansvar for projektet, Peter Lange, er også tilfreds:

“Vi ved, at både Nivås borgere og såvel de nuværende som de kommende forretningsdrivende ser frem til, at vi snart kommer i gang med at bygge en ny, flot og spændende Nivå Bymidte med masser af liv og handel. Derfor er vi – KFI – meget glade for, at denne aftale er i hus, så vi for alvor kan komme i gang med planlægning og projektering af de kommende byggerier”, siger Peter Lange.

Det næste vigtige skridt er vedtagelsen af en ny lokalplan og en samlet udviklingsplan for bymidten. Den nye lokalplan kommer i høring i løbet af april, og det forventes, at hele plangrundlaget er på plads i løbet af efteråret.

Artiklen sidst ændret: 10. marts 2020 16:10

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Gør du mere ud af at støtte lokalt i disse corona-tider?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018