To af tre butikker har fået hjælp af deres udlejer


Af Nanna Rasmussen

En rundspørge hos de største ejendomsejere og ejendomsadministratorer viser, at der er lavet lokale aftaler for tusindvis af butikker med det mål at sikre detailhandel og butikker under coronakrisen. To af tre butikker har fået hjælp af deres udlejer, viser undersøgelsen fra EjendomDanmark.

Mange butikker har været tvunget til at lukke for en periode – mens hverdagen for andre fortsætter, som det plejer. En god samarbejdspartner for de butikker, der er trængte, har været deres udlejer.

Undersøgelse fra EjendomDanmark er gennemført blandt nogle af landets største administratorer og ejendomsejere viser nemlig, at to ud af tre butiks- og restaurationslejemål har fået henstand på huslejen, huslejerabat eller en helt tredje løsning efter en dialog mellem udlejer og erhvervslejer.

– Henstand og rabatter skal ses i lyset af de statslige hjælpepakker, der dækker faste omkostninger for mange butikker. Hjælpen rammer dog ikke nødvendigvis helt plet for alle virksomheder, og derfor er det positivt og konstruktivt, at så mange udlejere har fundet gode, lokale løsninger med deres erhvervslejere, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark. – Flere end 95 procent af de adspurgte udlejere været i dialog med deres butiks- og restaurationslejere – og det har i mange tilfælde så ført til en lokal løsning.

Artiklen sidst ændret: 1. maj 2020 16:01

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018