Værnemidler i plast giver mange fordele


Af Nanna Rasmussen

Læserbrev fra Thomas Drustrup, adm. direktør i brancheforeningen Plastindustrien

I Lokalavisen Nordsjælland (den 29/4) skriver Heidi von Bülow (Maistic Bio Group) om værnemidler i plast, der i stigende grad bliver anvendt i samfundet for at forebygge smitten af coronavirussen.

For 1,5 måned siden blev vi som brancheforening kontaktet af Lægemiddelstyrelsen, der bad os om at række ud til branchen for at få øget den danske produktion af værnemidler. Rigtig mange plastvirksomheder meldte sig straks på banen – f.eks. LEGO og Grundfos, som producerer mange tusinde ansigtsvisirer i døgnet, der bliver doneret direkte til sundhedsvæsenet. Også flere nordsjællandske plastvirksomheder har budt ind, og de hjælper bl.a. med fremstilling af håndspritsemballage og andet vigtigt medicinsk udstyr.

Værnemidler i plast giver rigtig mange fordele. Både i sundhedsvæsenet og når vi færdes i det øvrige samfund som eksempelvis dagligvarebutikker, hvor der er blevet opsat nyseskærme og håndspritsdispensere.

Flere butikker tilbyder også deres kunder udlevering af engangshandsker, som er yderst praktiske, da kunderne typisk har mange berøringer med forskellige overflader i løbet af en indkøbstur.
Det er et sympatisk initiativ af butikkerne, men der skal selvfølgelig også være fokus på, at engangshandskerne bliver håndteret korrekt efter endt brug.

Hverken engangshandsker eller alle andre plastprodukter hører til i naturen. Derfor håber jeg, at både kunder og butikker bliver mere opmærksomme på, at engangshandskerne skal ende i en affaldsspand og ikke på gader og stræder. Overordnet set er værnemidler i plast en enorm fordel for samfundet som helhed, mens vi venter på, at dygtige forskere får udviklet en coronavaccine.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien

Artiklen sidst ændret: 6. maj 2020 12:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Skal du opleve hvad kommunen har at byde på i løbet af sommeren?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018