Lækre tyske Prezels


Af Dorthe Carlsen

Vi er i sundhedsmånederne. Prezels – de tyske specialiteter smager fantastisk med en godt lag smør, og kan endda peppes op med lidt ost, skinke og grøn salat. 

Prezels / 10-12 stk. 

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 650 gram hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 60 gram smeltet smør
  • 60 gram natron

Sådan gør du

1: Opløs gæren i vandet i en røreskål.

2: Bland mel, salt og sukker med gærblandingen.

3: Tilsæt den smeltede smør.

4: Ælt dejen på røremaskine ved medium hastighed eller ved håndkraft. Når dejen er blank og slipper skålens sider, lader du den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur – ca. 1 time.

5: Når dejen er hævet deler du den op i 10-12 lige store stykker.

6: Rul hvert stykke dej ud til en lang ”pølse”. Midten skal være en anelse tykkere end enderne. Sno hvert dejstykke til en klassisk kringle.

7: Læg dine pretzels på en bageplade med bagepapir, og skær et snit i pretzelen på det tykkeste stykke foroven med en skarp kniv.

8: Kog 2,5 liter vand i en gryde. Skru ned for varmen når vandet koger og tilsæt 65 gram natron. Lad vandet vandet med natron koge lige så stille.

9: Brug en hulske og sænk en pretzel ad gangen ned i det kogende vand. Lad dem koge i vandet i cirka 30 sekunder. Tag dem herefter op igen, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

10: Pensl pretzelerne med æg og drys groft salt henover.

11: Bages de i ovnen i 12-14 minutter ved 205 graders varmluft.

12: Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Enjoy! x

 

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2020 18:29

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018