UGE 7-8: Mød helten i Kronborgs mørke


Af Nanna Rasmussen

Vinterferien for børn kan betyde et besøg på Kronborg Slot i uge 7 og 8, hvor man blandt andre kan møde Holger Danske – et sted i mørket.

Dybt nede under Kronborgs solide fæstning sover der en helt, som vågner og løfter sit tunge sværd, når Danmark har brug for ham. Holger Danske vogter, mens han drømmer, og han er en vaskeægte helt.

 

Den sovende Holger Danske i Kronborgs Mørke

Man kan tage børnene i hånden og besøge Kronborg Slot i vinterferien, hvor Holger Danske og de mørke kasematter bliver sat i fokus. En Kronborg lommelygte kan købes i butikken i vinterferieperioden, hvis man mangler.

 

På opdagelse i de mørke kasematter

I ferien kan man tage med på en børneomvisning, hvor vi går på jagt efter helten Holger Danske og lærer mere om, hvem han er og hvordan han endte under Kronborg Slot. I den anden børneomvisning, „Forsvar Kronborg!“ kan man høre de dramatiske fortællinger om livet som soldat dybt nede under slottet og blive klogere på, hvordan kasematterne er blevet brugt gennem tiderne. Vinterferien byder også på en tegnekonkurrence og for de modige, er der en spændende opgavejagt gennem kasematterne, lover Nikki Jeffries, der er kommunikations- og marketingansvarlig på Kronborg.

 

Nikki Jeffries, Kommunikations- og marketingansvarlig på Kronborg

Vinterferiens program kører fra lørdag den 8. februar til søndag 23. februar.

Artiklen sidst ændret: 6. februar 2020 13:41

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018