Småkager kan spises året rundt


Af Dorthe Carlsen

Hvorfor er småkager forbeholdt julen?

I virkeligheden kan man jo spise en lille kage til theen eller kaffen året rundt.

Man gør det sydpå, så hvorfor ikke også lade sig inspirere af det også.

Her er opskriften på julesmåkager med chokoladeovertræk og krymmeldrys:


Ingredienser

  • Ca. 50 stk. / 1 time og 30 min.
  • 300 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 sammenpiskede æg
  • 100 g mørk chokolade


Sådan gør du 

1. Bland flormelis, vaniljesukker og mel.

2. Hak smørret og bland det i melet.

3. Ælt dejen let sammen og stil den i køleskabet i 1 time.

4. Rul dejen ud i 3-4 mm tykkelse og stik figurer ud i former du kan lide.

5. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir, med god afstand imellem. Pensl med æg.


Bagetid

Ca. 8 min. midt i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC).


Pynt

Smelt chokoladen over et vandbad, når kagerne er afkølede. Drys med krymmel. Pak kagerne i en fin kagedåse med låg.

 

Glædelig jul x

Artiklen sidst ændret: 28. januar 2020 18:39

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018