Vinterferie-ide: ”Elbiler på Teknisk Museum


Af Dorthe Carlsen

“Elbiler på vej – det det har de været længe”!

Nu kan man se udstillingen ”Elbiler på vej – og det har de været længe!” på Danmarks Tekniske Museum på Fabriksvej i Helsingør.
– År 2020 ser ud til at blive gennembrudsåret for elbiler med flere end 30 nye modeller og en voksende interesse blandt bilejere. Men faktisk er elbilen ikke noget nyt fænomen. Allerede omkring år 1900 kørte der elbiler rundt i de københavnske gader. Hvad der skete i mellemtiden og hvor er vi på vej hen nu præsenteres i den nye udstilling ”Elbiler på vej – og det har de været længe!”, lyder det fra museet.
– Har du overvejet at købe en elbil? For bare få år siden var det for mange slet ikke en del af overvejelserne ved et bilkøb. Men i dag er situationen anderledes, og selvom markedsandelen kun ligger på 3%, ser det ud til, at elbilen er på vej til at få sit folkelige gennembrud. Elbiler er i dag vokset til at være mere end et lille kuriosum og alle de store bilfabrikanter investerer massivt i udvikling af elbiler.


– I udstillingen ser vi på elbilens historie i Danmark med blandt andet den legendariske Ellert, Hope Whisper, som kørte galt under præsentationen i Forum i 1983, og solcelle-hybridbilen Toria Connector, der med sit imponerende udseende forsøgte at lægge et nyt lag på elbilen – desværre lidt før teknologien var ordentligt udviklet. I udstillingen præsenteres også det univers af elbiler som er på markedet i dag, lyder det fra museet.

Åbningen af ”ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe!” er også startskuddet for samarbejdet mellem Danmarks Tekniske Museum og eleverne fra FGU Øresund.

Artiklen sidst ændret: 4. februar 2020 17:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Er der for meget skygge på Axeltorv?

Job i Nordsjælland

Helsingør Dagblad Copyright © 2018