U21 Danmark - Rumænien, EM-kval, Nordjyske Arena, Aalborg, 6.september : DKs Christian Nørgaard (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)

Christian Nørgaard, stortalentet fra Espergærde

Af: Mads Andersen, Jonathan Roth Nielsen og Mohammed Mousluh

Christian Nørgaard tog i en ung alder til udlandet, hvor han blev slemt skadet, og hvor han kæmpede hårdt for karrieren.

Portræt: Det hele startede i boldklubben Heimdal på Nørrebro, hvor Christian Nørgaard spillede i et år, inden familien flyttede til Espergærde. Nørgaard begyndte derfor at spille fodbold i Espergærde IF, og da han var 13-14 år, begyndte Lyngby at lægge mærke til, hvor godt han spillede. Det gjorde, at talentet kom på prøve i et halvt år, mens han stadig trænede med Espergærde.

Christian Nørgaard spillede fire år i Lyngby, indtil Hamburg blev interesseret i ham. Lyngby gad ikke at sælge ham, men Hamburg fik ham, fordi de blev ved med at spørge ind til ham. Han skiftede til Hamburg da han var 17, hvor han blev vist rundt af Frank Arnesen, og der tænkte han, at det skulle have en chance, og det resulterede i, at han skrev under.

Allerede som 17-årig var Christian Nørgaard i Bundesligaen og sad på bænken i første kamp, men i ugen op til næste kamp brækkede han anklen til træning og var ude i otte uger. Min familie har hjulpet mig meget. For eksempel da jeg havde en dårlig periode i Hamburg, kørte mine forældre 4-5 timer for at vaske mit tøj, gøre rent og lave mad til mig.

– Men jeg mistede glæden ved fodbold og fandt ikke mit niveau igen, siger Christian Nørgaard.

Så begyndte Thomas Frank at vise interesse fra Brøndby, og Nørgaard skiftede til Brøndby og tilbage til Danmark. Til at starte med fik han ikke så meget spilletid, men efter at Alexander Zorniger kom til, har han været stamspiller på et velspillende Brøndby hold.

Hans kontrakt udløber om et halvt år, og hans agenter arbejder på at få den forlænget, fordi han er godt tilfreds i Brøndby, selvom han godt kan afsløre, at der er interesse fra udlandet.

– Jeg kan ikke nævne hvilke klubber, men jeg kan godt afsløre ligaerne. Der er tale om to klubber i 2. Bundesligaen, en i Bundesligaen, en i Serie A og også interesse fra Holland og andre steder, siger Nørgaard.

– Jeg synes, at det er fedt, at der er så mange fans med til udekampene, for det skaber en fed stemning, og det giver noget ekstra energi på banen, når der er god stemning på tribunen. Selvom der nogle gange bliver fyret store mængder af fyrværkeri, at banen bliver fuldstændig sløret, og så kan det godt blive koldt, siger Christian Nørgaard om fansenes opførsel og affyring af fyrværkeri.

I enhver fodboldkarriere er der også skader, og Christian Nørgaard er ikke en undtagelse. Der har været nogle skader, men han er kommet tilbage hver gang.

Derfor meldte sprøgsmålet sig: Kan FC Helsingør være en mulighed i fremtiden?

– Nej, men jeg ville aldrig sige aldrig. Det kan da godt være når jeg er gammel og slidt, og vil vende tilbage til Nordsjælland, siger Christian grinende.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 10:27

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018